Gå til sidens hovedinnhold

- Valla må gå

Mandag får Valla trolig beskjed om at hun blir vraket av Ap. Se video.

Les også:Må ha egne Valla-vakter

Sentralstyret i Ap møtes klokka 14.00, og flere fylkesledere har tidligere sagt til Nettavisen at Valla bør trekke seg. Men Valla har svart at det ikke er opp til henne, men Ap, å avgjøre saken.

Nå sier flere kilder både til dagens Næringsliv og Dagsavisen at Valla ikke vil få toppvervet. i så fall blir det første gang på hele 32 år at LO-lederen ikke får det prestisjefylte vervet.

Se innslaget på TV 2 Sumo her

- Forskjellig praksis
Partisekretær Martin Kolberg i Ap har nå også endret syn på at det er en sterk tradisjon at det er LO-lederen som skal lede partiets valgkomité. Han viser til at det har vært forskjellig praksis fra LO-leder til LO-leder opp gjennom tidene. Samtidig har LO-lederne ledet Aps valgkomité de siste 32 årene.

Kolberg sier dessuten at Landsstyret endelig skal avgjøre valgkomité den 8. og 9. februar, men at mye blir avgjort i mandag.

Fredag ba leder i Fellesforbundet, Kjell Bjørndalen, Valla trekke seg som kandidat til valgkomiteen i Ap.

D-dag
Mandag blir det også klart hvilket mandat Yssen-granskerne får. Forbundslederne i LO møter sekretariatet klokka 11.30 for å diskutere granskingen av Yssen-saken, både hvem som skal gjennomføre granskingen og hvilket mandat de skal ha.

- Jeg er rimelig sikker på at vi vil ha mandatet klart i dag, sier informasjonsrådgiver Martin Steen til Nettavisen.

Etter at både Arbeidstilsynet og Arbeidsmiljøinstituttet avslo å gå inn i Yssen-saken, bestemte LO-sekretariatet at de skal sette sammen en gruppe av eksterne eksperter som skal granske saken. Det er grunn til å tro at det ikke blir klart mandag hvem granskerne blir, først må LO-lederne avklare mandatet for granskningen.

Sentralstyret i Ap vil behandle valgkomité-saken først, og deretter blir det holdt pressekonferanse. Valla skal etter planen delta både på sekretariatsmøtet i LO og på sentralstyremøtet

Nettavisen og TV 2 Nyhetskanalen følger saken.

Her kan du se TV 2 Nyhetskanalen

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken