Gå til sidens hovedinnhold

- Valla var en god sjef

Midt i stormen kommer uventet støtte fra tidligere medarbeidere.

LO-leder Gerd-Liv Valla har fått kraftig kritikk de siste ukene for sin tøffe lederstil. Beskyldninger om mobbing og trakassering har nesten kostet den mektige LO-lederen jobben. Nå får Valla varm støtte fra to tidligere medarbeidere, skriver Adresseavisen.

- Lyttende sjef
Torolv Groseth tok over som statssekretær i Justisdepartementet etter at Øystein Mæland og Berit Reiss-Andersen sa opp i protest høsten 1997. Groseth mener Valla var en meget god sjef som alltid lyttet til hans råd.

- Hvis Vallas lederstil som justisminister skal vurderes, bør det tas i betraktning at hun tiltrådte i en meget turbulent tid for justisdepartementet. Departementet var preget av indre konflikter og uro, skriver Groseth i en e-post til Adresseavisen.

Groseth har lang erfaring som lagdommer i Eidsivating lagmannsrett, og var blant annet lagdommer i Orderud-saken. Nå er han i Afghanistan som leder for Norges team av juridiske rådgivere.

Politiker-støtte
Aps stortingsrepresentant Eva Kristin Hansen fra Sør-Trøndelag var rådgiver i LOs organisasjonsavdeling i 2004 og 2005. Hun har også sittet i Aps valgkomité sammen med LO-lederen.

Hansen sier til Adresseavisen at hun oppfattet Valla som en veldig god leder. Hun beskriver Valla som en tøff politisk leder som har utrettet mye. Hansen mener arbeidsmiljøet i LO var godt.

Reklame

Slik får du godt internett på hytta