Gå til sidens hovedinnhold

Valla vil vinne

Siste ordet er ikke sagt om den hemmelige psykiater-rapporten.

Den tidligere LO-lederen mener det er fullstendig uforståelig at hun ikke skal få mulighet til å lese psykiaterrapporten til Fougnerutvalget, melder NRK.

- Selvfølgelig må vi ha den rapporten. Jeg skjønner ikke at det kan være mulig å nekte meg den, sier Valla til kanalen .

Hun skisserer både Statens helsetilsyn og Legeforeningens etiske råd som mulige veier å gå for å få dette til.

- Det er foreløpig ikke opprettet noen sak på de to psykiaterne Odd H. Hellesøy og Lars Weisæth, får Nettavisen bekreftet fra helsetilsynet.

Får støtte
Leder Jan Olav Johannessen i Norsk Psykiatrisk Forening tok mandag et kraftig oppgjør med psykiaterne for deres rolle i granskingen av Valla, ifølge Klassekampen.

Han refset dem for «uetisk behandling» av Gerd-Liv Valla:

- Det er vanskelig å forstå beveggrunnene for at to av våre dyktige og respekterte kolleger lot seg involvere i granskingen av Gerd-Liv Valla. De har medvirket til at Valla ble utsatt for en uetisk behandling, i strid med alle intensjoner i helselovgivningen. De skulle ha takket nei til oppdraget, uttalte Johannessen.

Bortreist på dagen
Som Nettavisen tidligere har avslørt, karakteriserte de sakkyndige Valla som «truende», «destruktiv» og med «mangel på empati» etter én eneste samtale med henne.

Valla som fyller 60 år på fredag, har takket nei til å feire dagen med LO i Folkets Hus og reiser i sted til varmere strøk.

«I forbindelse med Gerd-Liv Vallas 60 årsdag, blir det ingen markering i regi av LO på dagen den 25. januar. Dette på bakgrunn av Gerd-Liv Vallas egen vurdering », skrev Nettvisen tirsdag.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller