Gå til sidens hovedinnhold

Van der Vaart kan ende i FCK

Tottenhams papirer ble sendt inn for sent, og nå kan Rafael van der Vaart ende i FC København.

Den største overraskelsen på den siste dagen av overgangsvinduet var Tottenhams plutselige avtale om kjøp av Rafael van der Vaart fra Real Madrid, så å si på overtid.

Tottenham fikk tilslaget på nederlenderen for bare 80 millioner kroner, men alt skjedde i siste liten og papirene skal ikke ha kommet til Premier League innen fristen klokken 18 engelsk tid tirsdag.

Les saken om overgangsdramaet: Trakk seg fem minutter før fristen

Det er Sky Sports som nå melder at Tottenham ikke rakk fristen.

Selv om klubbene var enige før fristen, rakk ikke Tottenham sende inne papirene til Premier League. Tottenham hevder at det skyldes tekniske problemer med minst én av serverne som Tottenham og Real Madrid brukte til kommunikasjonen seg imellom.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding).
MOBIL: Få scoringsvarsel for ditt Premier League-lag.

Søker dispensasjon
Men alt håp er likevel ikke ute for Tottenham.

Tottenham har søkt om spesiell dispensasjon fra Premier League slik at midtbanespilleren kan føres opp i Tottenhams stall. Premier League har nå gått med på å undersøke omstendighetene rundt overgangen for å eventuelt kunne godkjenne den.

Tottenham fikk nyss i at van der Vaart var tilgjengelig bare to timer før overgangsvinduet stengte tirsdag og jobbet på spreng for å få overgangen i orden.

Et annet problem for Tottenham er at en tropp på 25 spillere skal registreres hos Premier League innen onsdag klokken fem britisk tid.

Så spørs det om det er mulig å føre opp van der Vaart på den listen.

Tottenhams naborival Arsenal møtte noen lignende problemer da de sikret seg Andrej Arsjavin for halvannet år siden. Den gang ble overgangen bekreftet av Premier League nesten 24 timer etter overgangsfristen gikk ut.

Kan ende i København
Skulle overgangen til Tottenham gå i vasken, kan løsningen for Real Madrid bli å låne ut van der Vaart til FC København. I Danmark stenger nemlig ikke overgangsvinduet før onsdag kveld, og dermed kan Ståle Solbakken & co. få tid til å gjennomføre papirarbeidet, melder metro.co.uk.

En overgang til FC København vil entenbli i form av et lån en halv sesong eller en permanent til en sterkt redusert pris.

Om han skulle ende i FC København vil det kunne være en bonus for Real-fansen. FCK er nemlig i samme gruppe som erkerival Barcelona i Mesterligaen.

Gleder seg
Nederlenderen har uansett gitt uttrykk for at han gleder seg til å flytte til London.

- Jeg kan knapt tro det, sier han til den nederlandske avisen De Telegraph.

- Interessen fra Tottenham kom brått og jeg hadde ikke mye tid til å tenke meg om. Men jeg vil spille fotball igjen, og helst hver uke i en god klubb. Jeg er superfornøyd, sier han videre.

Van der Vaart har tidligere spilt både for Ajax og Hamburg, men gleder seg nå til nye opplevelser i England.

- Jeg er spent på å spille i England. Om det passer stilen min gjenstår å se, men jeg tror at en god fotballspiller kan tilpasse seg, og jeg er veldig stolt over overgangen, sier 27-åringen.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding).
MOBIL: Få scoringsvarsel for ditt Premier League-lag.

Kommentarer til denne saken