Gå til sidens hovedinnhold

Van Gaal:- Merkverdig av FIFA

Nederland-sjefen mener kampoppsettet er urettferdig.

Nederlands landslagssjef Louis van Gaal kritiserer FIFA for oppsettet av VM-gruppespillets siste runde og etterlyser fair play.

Van Gaal irriterer seg over at de siste kampene i gruppe B, blant annet Nederlands kamp mot Chile, spilles fire timer før de avsluttende kampene i gruppe A. Dermed vet Brasil før avspark mot Kamerun hvem som blir motstander om laget blir gruppevinner eller toer.

Både Nederland og Chile er klare for cupspillet, men mandagens kamp avgjør hvem av dem som blir nummer en og to. I åttedelsfinalen spiller vinneren mot toeren i Brasils gruppe, og omvendt.

- Å spille gruppe B før gruppe A er ikke fair play og en merkverdig avgjørelse av FIFA, sa van Gaal søndag.

Arrangøren av VM har ikke holdt seg strengt til grupperekkefølge ved kampoppsettet denne gang, og forrige uke opplevde vi for eksempel at Brasil og Mexico spilte sin annen kamp i VM før Russland og Sør-Korea hadde spilt sin første.

Misfornøyd
Van Gaal var kamplysten da han møtte journalistene i São Paulo søndag. Han var nemlig irritert over at nederlandske medier rapporterte detaljer fra lagets lukkede trening lørdag.

- På en eller annen måte fant de ut hva vi drev med, og det liker jeg ikke. Det hjelper ikke, det er å jobbe mot oss, sa han.

- Jeg forstår det ikke, for jeg synes vi alle burde synge fra den samme salmeboken, men åpenbart er det ikke slik.

Irritert
Han irriterte journalistene ved å ta med seg Bruno Martins Indi til pressemøtet selv om han etter hjernerystelsen mot Australia er uaktuell mandag. FIFA har oppfordret alle VM-lag om å ta med en «viktig» spiller til pressemøtet før kamp.

- FIFA berammet denne pressekonferansen før vår trening, og det synes jeg ikke om. Spillerne skal konsentrere seg om treningen, og da besluttet vi å ta med en spiller som uansett ikke skal spille, sa van Gaal.

Han må også unnvære utestengte Robin van Persie mandag. (©NTB)

Kommentarer til denne saken