Gå til sidens hovedinnhold

Van Gaal slår tilbake mot Allardyce

Manchester United-sjefen til statistikkangrep på West Hams manager.

West Hams manager, Sam Allardyce, omtalte Manchester Uniteds spillestil under Louis van Gaal som «langpasningsorientert» etter at lagene spilte 1-1 i Premier League søndag.

Manchester United slo 30 langballer mer enn West Ham og ble belønnet med en utligning gjennom Daley Blind på overtid.

- Vi klarte ikke å håndtere «langball-United», det var «mål ballen fram og se hva som skjer», og til slutt fikk de betalt. Med Marouane Fellaini på topp ble det vanskelig for oss. Det er ikke slik United vanligvis spiller, men det skaffet dem ett poeng til slutt, sa Allardyce etter poengdelingen.

Dette likte nok Louis van Gaal dårlig.

Tirsdag brukte han deler av sin pressekonferanse til å legge fram statistikk som nederlenderen mener avviser påstandene fra Sam Allardyce.

Louis van Gaal hevder at Allardyce har feiltolket søndagens kamp og viste de tilstedeværende journalistene en A4-mappe med statistikk som han altså mener tilbakeviser langball-påstanden.

Statistikken viser at West Ham forsøkte 200 pasninger i den aktuelle kampen, mens United sendte av gårde 343 pasninger.

- Du må se på dataene og da vil du se at vi spilte langballer, men vi slo langballene ut på vingen, ikke til spissen. En ball til spissen er det som vanligvis kalles en langpasning, sa van Gaal.

HTML EMBED

Den tidligere toppspilleren Stan Collymore, som nå kommenterer for Talksport, sammenlignet på Twitter van Gaals statistikk-comeback med Rafael Benitez' berømte fakta-pressekonferanse.

- Louis van Gaal føler presset, konstaterte Collymore.

HTML EMBED

Manchester United annonserte tirsdag også at Paddy McNair har signert en ny og forbedret kontrakt med klubben.

Den nye avtalen gjelder fram til 2017.

McNair har spilt tolv kamper for Uniteds førstelag denne sesongen.

- Paddy har kommet opp fra vår egen avdeling og blitt en viktig del av førstelagstroppen. Han har alt som skal til for å utvikle seg til en toppspiller. Det er viktig for både meg og klubben at vi får fram unge spillere selv, sa Louis van Gaal.