Torsdag sprakk nyheten om at det skal være misnøye blant flere profiler hos Manchester United med manager Louis van Gaal.

Det var The Times som først omtalte saken og senere har de fleste avisene i England kastet seg på og utbrodert situasjonen.

Spillere som Wayne Rooney og Michael Carrick skal ha stått i spissen for en konfrontasjon med nederlenderen. Det er blant annet misnøye med treningsmetoder og en rekke andre ting som er bakgrunnen for dette.

Spillerne skal også være svært misfornøyd med måten van Gaal behandlet den brasilianske backen Rafael da Silva i sommer. Han ble solgt til Lyon.

Stjernekrig
Måten manageren snakket om Luke Shaw sist sommer, der han offentlig annonserte at storkjøpet var dårlig trent, skal også ha irritert flere.

I tillegg mener spillerne at van Gaal bruker for mye fokus på analysene til Max Reckers, noe de tror går ut over prestasjonene på banen.

Konfrontasjonen mellom spillere og manageren skal ha skjedd for noen uker siden og det er ukjent hvordan van Gaal har reagert på dette.

Det skal imidlertid sies at dette er langt fra første gangen at den rutinerte manageren har ertet på seg stjernene. Gjennom en lang karriere i fotballen har van Gaal nærmest vært i krig med enkelte superstjerner.

The Telegraph har tatt en nærmere kikk på noen tilfeller.

Ærlig Zlatan
Da van Gaal var teknisk direktør i Ajax i 2004 jobbet han med svenske Zlatan Ibrahimovic. Den nåværende PSG-helten er heller ikke av typen som går stille i gangene. De to profilene kom som kjent ikke spesielt godt overens og Zlatan sparte ikke på kruttet i sin senere omtale av van Gaal.

- Han er et pompøst rass***, skrev svensken i sin biografi.

Zlatan avslørte også i boken at van Gaal og daværende manager Ronald Koeman, nå sjef i Southampton, skal ha røket i tottene på hverandre under et møte der de to skulle analysere spillernes prestasjoner.

Ibrahimovic er ikke den eneste som har brukt tøffe ord for å beskrive van Gaal. Under tiden i Barcelona ble han ikke akkurat bestevenn med et par av klubbens brasilianske spillere, profilene Giovanni og Rivaldo.

- For oss brasilianere er van Gaal som Hitler. Han er arrogant, stolt og har helt klart et problem, uttalte førstnevnte om sin tidligere manager.

Under nederlenderens ledelse ble Giovanni nærmest frosset ut i Barcelona. En gang krevde van Gaal at brassen skulle fly med laget til Tenerife for en kamp, bare for å så gi ham beskjed om at han var uønsket.

Når det gjelder Rivaldo, var han en stjerne i van Gaals Barcelona, men da brassen ba om en mer sentral rolle, han spilte som oftest på venstre kant, fikk treneren nok og satte sin beste og viktigste spiller på benken.

Valdes-kompleks
Og trodde du feiden mellom Victor Valdes og van Gaal i United var fersk? Vel, tro om igjen. Det var nemlig nederlenderen som i sin tid hentet opp keeperen på A-laget til Barcelona, for så å sende ham ned igjen på B-laget litt senere. Valdes ble rasende og nektet å trene og van Gaal reagerte med å kreve at spilleren ble solgt. Klubbpresident Joan Gaspart satte til slutt foten ned og det gikk ikke lenge før van Gaal måtte ta sin hatt og dra.

I Manchester United har de to gjenopptatt feiden.

Vi må nesten nevne legenden Hristo Stoichkov, også, når det først er snakk om Barcelona og van Gaal. Fans av Manchester United husker kanskje ar Bulgaria-helten nylig gikk ut i media og anbefalte Pedro om å holde seg langt unna Old Trafford-klubben, på grunn av treneren.

Stoichkov har tidligere uttalt at van Gaal er grunnen til at han i sin tid dro fra Barca. - Jeg har ikke respekt for van Gaal. Han er søppel, har han sagt.

- Såret meg
Heller ikke under tiden i Bayern München gikk det stille for seg på kontoret til den nå 64 år gamle fotballtreneren. Stopperkjempen Lucio var en av de første som fikk passet påskrevet og ble solgt i 2009.

- Van Gaal har såret meg mer enn noen andre i fotballverdenen, sa han.

Lucio fikk likevel sin revansj da han var med å slå nettopp van Gaals Bayern München i finalen av Champions League med Inter.

I München ble van Gaal også uvenner med Franck Ribery.

- Vi hadde problemer på et menneskelig nivå. Da han startet her, visste ingen hva som skulle skje. Han brydde seg ikke om navn i det hele tatt, han trengte ikke stjerner, alle måtte bevise noe på nytt, har Ribery sagt.

Slappe Toni
En annen Bayern-helt, italienske Luca Toni, sender heller ikke bursdagskort i retning van Gaals adresse når treneren fyller år.

Da Toni under en felles middag ikke satt rett ved matbordet, klikket det for van Gaal. Toni var heller ikke fornøyd, og vips, så var han på vei bort.

- Måten van Gaal behandlet nøkkelspillere var uverdig, sa han.

I rekken av spillere som har kranglet med van Gaal kan man også nevne Nederland-profilene Mark van Bommel og Robin van Persie.

Lørdag spiller van Gaal og hans Manchester United mot Liverpool på Old Trafford. United har sju poeng så langt i liagen, men kun scoret tre mål.

Skulle det bli tap mot erkerivalen, skal du ikke se bort ifra at ryktene om misnøye og opprør mot manageren fortsetter i avisene.

Man United - Liverpool kan du følge i Nettavisens livesenter