Gå til sidens hovedinnhold

Van Nistelrooy på Stams drømmelag

Jaap Stam har presentert sitt drømmelag. Det inneholder flere av veteranstopperens lagkamerater i AC Milan.

Jaap Stam har plukket ut de spillerne han mener fortjener en plass på «Årets lag» i 2004 på UEFAs hjemmeside.

Flere andre stjernespillere kommer til å plukke ut sine favoritter i forbindelse med UEFAs avstemning av «Årets lag» på det europeiske fotballforbundets egne hjemmesider.

Avstemningen vil foregå frem til mandag neste uke.

Her er Jaap Stams «drømmelag» fra 2004-sesongen (4-3-2-1):

Keeper: Gianluigi Buffon (Juventus FC og Italia )

- Jeg ser på ham som den beste keeperen i verden. Juventus har hatt en strålende sesong, og Buffon har hatt en nøkkelrolle, mener Stam.

Høyreback: Cafu (AC Milan og Brasil)

- Min lagkamerat er 34 år, men fremdeles en fantastisk spiller. Han gjør en strålende jobb for oss, og bringer en fantastisk dimensjon til laget. Han har hatt et nytt fremragende år.

Venstreback:Gianluca Zambrotta (Juventus FC og Italia)

- En veldig fleksibel fotballspiller, som de siste årene har blitt ekspert på venstrebacken. Han er en gjennomført god fotballspiller, som hele tiden blir bedre og bedre.

Stopper:Alessandro Nesta (AC Milan og Italia)

- Alessandro er blant de beste stopperene i verden. Jeg kjenner ham godt, og han er til å stole på. Det er vanskelig å finne feil med spillet hans - og fremdeles blri han bare bedre.

Stopper:Paolo Maldini (AC Milan og Italia)

- Jeg kan ikke utelukke Paolo fordi han er en brilliant forsvarsspiller. Selv om han er på tampen av sin karriere, fortjener han en plass på laget over de beste i Europa. Han er en levende legende for AC Milan.

Høyre ving:Cristiano Ronaldo (Manchester United FC og Portugal)

- En spennende spiller som var en av stjernene i EM i 2004. Han hadde en strålende sesong for United og fulgte opp med Portugal. Han har skremmende gode ferdigheter.

Sentral midtbane:Patrick Vieira (Arsenal FC og Frankrike)

- Jeg kan ikke se en bedre spiller på sentral midtbane. Han er fysisk sterk, og en kjempe for sitt lag. Alle lag trenger en ballvinner, som kan bringe ballen fremover, og Vieira er verdens beste på akkurat dette.

Venstre ving:Arjen Robben (Chelsea FC og Nederland)

- Jeg tok med Arjen fordi han er en fremtidens stjerne og viser oss allere hvor talentfull han er. Han var superb for PSV Eindhoven forrige sesong, og også for Nederland i EM. Arjen er definitiv en av de beste spillerne fra Nederland på flere år.

Hengende spiss:Kaká (AC Milan og Brasil)

- Min lagkamerat har hatt et fantastisk år og kommer til å være blant Brasils beste spillere i flere år fremover. Han scorer mange mål og skaper flere gode sjanser. Han har kapasitet til å avgjøre kamper på egenhånd.

Spiss:Ruud van Nistelrooy (Manchester United FC og Nederland)

- Han scoringsstatistikk er fenomenal. Ruud var født til å score mål, og har vært eneståeende for Manchester United i Champions League. Jeg forventer at Ruud setter flere scoringsrekord i løpet av sin karriere.

Spiss:Andrej Sjevtsjenko (AC Milan og Ukraina)

- Andrej fikk min stemme som «Årets spiller». I likhet med Van Nistelrooy, scorer han mål på bestilling. Serie A er en tøff liga, men Sjevtsjenko har vært en scoringsprofil her.

Trener:José Mourinho (ex-FC Porto og nå Chelsea FC)

- Han har hatt et utrolig år. Å vinne Champions League med Porto var enestående. Han har bevist at han er en av verdens beste trenere og fortsetter med sitt gode arbied i Chelsea.

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene

Kommentarer til denne saken