Gå til sidens hovedinnhold

Vanskelig å ta fildelere

Platebransjen har nå forstått at det er vanskelig å få fildelere dømt for lovbrudd.

En normal fremgangsmåte for underholdningsindustrien når de vil ta fildelere, har vært å infiltrere fildelingsnettverkene og logge den ulovlige aktiviteten.

Ved hjelp av IP-adresser kan de spore opp hvem som har delt og lastet ned filer. Når personene er sporet opp, blir det reist krav om erstatning og truet med rettslige skritt.

Nå kan det bli en stopp for denne taktikken. I en sak fra USA har nå platebransjen trukket søksmålet mot en mor og datter fra Oklahoma fordi de ikke kunne bevise hvem som faktisk hadde brukt nettlinjen. Det eneste de kunne bevise var at nettlinjen ble brukt til aktiviteten, melder ITavisen.

Det er nærmest umulig å bevise at det ikke er besøkende eller utenforstående som har benyttet en trådløs tilkobling for å komme seg på nett.

Hvordan dette vil påvirke andre saker i fremtiden er ikke sikkert, men det er mye som tyder på at det å gå til søksmål kan bli vanskeligere.

Jussen rundt dette i Norge er ikke klar, men det har tidligere blitt hevdet at eieren av en nettlinje kan være ansvarlig for andres lovbrudd.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken