Rennet i Falun var det første verdenscuprennet i bakken siden 2002. Den gang vant finnen Matti Hautamäki. Freund ledet etter den første omgangen og fulgte opp i sitt finalehopp. Det holdt til seier med god margin.

– Han gjorde to bra skihopp og hoppet langt. Det er ikke skremmende, men han vant med god margin, sa Anders Bardal til NTB om vinneren.

Tyskeren, som tok sin sjette verdenscupseier, endte på 266,1 poeng, noe som var 15,9 poeng mer enn annenmann og verdenscupleder Peter Prevc.

Gode forhold
Rennet ble preget av mange lange hopp. I den første omgangen satte Freund nedslag på 133 meter. Med det overtok han bakkerekorden. I annen omgang overtok Kamil Stoch den rekorden en kort stund med 134,5 meter. Senere nærmet også Prevc seg den lengden med sine 133,5 meter. Freund ga seg ikke og landet på 135 meter i sitt siste hopp.

- Det var to nærmest perfekte hopp, sa tyskeren.

- Forholdene var veldig bra, og det var godt med oppdrift, sa Bardal etter rennet i neste års VM-bakke.

For de norske hopperne var det optimisme å spore i godværet etter den første omgangen. Både Anders Fannemel og Anders Bardal var inne blant de fem beste, men de klarte ikke helt å følge opp.

- Det var greit, men ikke noe særlig mer enn det. Førstehoppet var klart bedre enn det andre, oppsummerte Bardal.

- Småirritert
Både Bardal og Fannemel landet på 128 meter i annen omgang, noe som holdt til en delt 6.-plass. Det skilte bare 3,9 poeng til pallen.

- Jeg er litt småirritert etter det annethoppet, men jeg forbedret meg mye fra treningen og hadde ting klart for meg før rennet. Jeg fikk det til å stemme, sa Fannemel.

Anders Jacobsen hoppet seg opp fra sin 18.-plass etter første omgang. Han endte til slutt på 13.-plass.

Rune Velta var eneste nordmann som ikke kom seg til finaleomgangen, mens Andreas Stjernen og Ole Marius Ingvaldsen ble slått ut i kvalifiseringen tirsdag.

Tett i verdenscupen
Slovenske Prevc har med sin annenplass onsdag fortsatt ledelsen i verdenscupen sammenlagt med sju renn igjen. Bardal ligger på 7.-plass, men har bare 50 poeng opp til 5.-plassen.

- Jeg har en klar målsetting om å være med enda litt høyere opp, men de som ligger høyt oppe hopper også godt, sa Bardal.

Stoch er nærmest Prevc på sammenlagtstillingen. Deretter følger Noriaki Kasai, Freund, Gregor Schlierenzauer og Simon Ammann før Bardal. (©NTB)