Rune Velta ble beste nordmenn under verdenscuprennet i polske Wisla torsdag kveld. Kun en omgang ble arrangert, på grunn av værforholdene.

Andre omgang ble avlyst, da det blåste for mye.

Velta hoppet 128 meter og ble nummer fem. Vinneren ble hoppukevinner Stefan Kraft fra Østerrike. Han hoppet 129,5 meter i Polen.

Peter Prevc ble nummer to og Severin Freund nummer tre.

Miss for Gregor
Østerrikeren Gregor Schlierenzauer hadde ingen god dag på jobben og endte helt nede på 38.-plass etter første omgang. Dermed hadde ikke superstjernen fått hoppe andreomgangen i Wisla.

Han landet på 114,5 meter i sitt ene hopp.

NRKs ekspertkommentator Johan Remen Evensen mener det er oppsiktsvekkende at tidenes mestvinnende i verdenscupen bommer slik.

- Det er helt vanvittig at han bommer slik. Det er et dårlig hopp. Dette har nok noe med kombinasjonen av utstyr og det at han ikke er helt til stede mentalt å gjøre. Han frigjør ikke nok energi til å hoppe slike vi vet han kan.

Østerrikeren har ikke hatt sin beste sesong i hoppbakken så langt og ikke vunnet et renn siden han vant på Lillehammer i desember, men en 38.-plass er desidert årsverste så langt av profilen.

Av de øvrige norske ble Anders Jacobsen nummer åtte, Johann Forfang nummer 14, Anders Fannemel nummer17 og Tom Hilde nummer 26.

Heller ikke norske Daniel Tande kom med til andreomgang. Han vartet opp med 109 meter i første omgang og ble bare nummer 46 i første omgang.

Brudd for Bardal
Anders Bardal slo til med et kjempehopp på 140 meter under kvalifiseringen tidligere torsdag, men pådro seg et brudd i venstre håndledd.

32-åringen ble først fraktet til sykehus, før det senere på dagen ble konstatert et brudd og nå må han gjennom en operasjon i Norge.

Til NTB sier veteranen at han ikke har gitt opp VM i Falun.

- Nå blir det hjem til Norge der det venter en operasjon en av de nærmeste dagene. Jeg har fortsatt en plan om å være med i VM i Falun, men det er litt for tidlig å si om det går, sier hoppveteranen til nyhetsbyrået.