Gå til sidens hovedinnhold

Væpnet ran i pokerklubb

En ulovlig pokerklubb på Kolbotn ble natt til søndag ranet av to maskerte menn med pistol.

Det var seks spillere igjen i en stor turnering på klubben da ranerne slo til. Iført Spiderman-masker fikk de to ranerne med seg rundt 100.000 kroner.

Turneringen var større enn vanlig, og dermed ble også ransutbyttet større enn det normalt ville vært.

Går til anmeldelse
Slike pokerklubber er som kjent ulovlige, og det var tydeligvis akkurat dét ranerne ønsket å utnytte. Den ene raneren truet med å anmelde de ti personene som var til stede, dersom de ikke slutter å spille ulovlig poker.

Ransmennene stormet inn og skrek at alle skulle legge seg på gulvet. Den ene raneren virket kjent med klubben, og visste umiddelbart hvem turneringslederen, den ansvarlige for pengepremiene, var. De to ransmennene beskrives som unge, trolig rundt 18-20 år.

- Ranerne virket nervøse, sier en som var på klubben da ranet skjedde.

Kortklubben kommer til å anmelde ranet.

- Vi kommer også til å legge ned klubben. Vi ser ingen vits i å fortsette, sier en av de som er involvert i klubbdriften.

Politiet ikke varslet
Politiet i Oppegård er foreløpig ikke varslet om hendelsen natt til søndag.

- Vi har bare to falske innbruddsalarmer fra Oppegård i natt, sier operasjonsleder Henrik Berntsen ved Follo politidistrikt til Nettavisen.

Så lenge det ikke kommer inn noen anmeldelse, er det lite politiet får gjort.

- Vi får ikke gjort noe annet enn å registrere saken inntil videre, og dreier dette seg om ulovlig virksomhet er det vel sannsynlig at det ikke kommer inn noen anmeldelse, sier han.

Saken vil trolig bli videre etterforsket ved Oppegård lensmannskontor fra og med i morgen, mandag.

Det er bare to uker siden en annen pokerklubb i Oslo havnet i medias søkelys. Politiet stormet Live Club i Pilestredet på jakt etter kriminelle gjengmedlemmer , og beslagla både pengebeløp og narkotika. Live Club er nå stengt.

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer