Gå til sidens hovedinnhold

Var Bigfoot her?

Myndighetene i Malaysia jakter på digre, menneskeliknende skapninger etter at det ble funnet et gigantisk fotspor.

Finnes den mytiske skikkelsen Bigfoot likevel? På malayisk territorium?

Gigant-fotspor fotografert
Bakgrunnen for den ekstraordinære jakten inn i Malaysias sørlige jungler, er at vitner har rapportert om tre enorme menneskeliknende skapninger. I tillegg er det funnet 45 centimeter lange fotspor.

Startskuddet for jakten gikk fredag. På forhånd er det gitt tillatelse til å sette opp kameraer i den 800 kvadratskilometer store nasjonalparken Endau Rompoin i Johor.

Parkdirektør Hashim Yusof gikk selv inn i jungelen fredag for å undersøke området der tre fiskeoppdrettsarbeidere nylig skal ha sett to voksne og et yngre beist, forteller Hashims sekretær til AP.

Nyhetsbyrået fikk ingen flere detaljer fa parkadministrasjonen vedrørende hendelsen, men kan rapportere at oppdrettsarbeiderne varslet arbeidsgiveren sin.

- Arbeidsgiveren sørget deretter for at det ble tatt bilder av fotspor i området, sier leder for Malaysias naturforbund i Johor, Lim Teong Kheng.

Funn av hår
Ifølge Kheng skal det også være funnet brunt hår med kroppslukt i nærheten av fotsporene. En brukket gren like ved der de tre bigfoot-ene ble observert skal indikere at skapningen kan være om lag tre meter høye.

Selve fotsporet ser ut som et noe avlang, trekantetaktig avtrykk mot jungelgrunen.

Flere ganger tidligere har observasjoner av såkalte bigfoots blitt rapportert. Meldingen er aldri blitt bekreftet, annet enn i menneskenes fantasiverden på film. I november i år ble det meldt at en oppfølger er underveis.

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken