Gå til sidens hovedinnhold

Var også villig til å gå

Men Henning Berg ba Kent Bergersen om å fortsette i Lyn.

KRINGSJÅ/ULLEVAAL (Nettavisen): Som Nettavisen avslørte natt til tirsdag, bekreftet Henning Berg tirsdag formiddag at han er ferdig som Lyn-trener. Kent Bergersen (41) overtar midlertidig, og er den store favoritten til å få jobben på permanent basis.

- Spurte Henning
Den vikarierende hovedtreneren var imidlertid også villig til å forlate Lyn-skuta.

- Det handler om lojalitet. Henning hentet meg til klubben, og vi har jobbet tett. Hadde han sagt at han ikke var komfortabel med at jeg ble, så hadde jeg gått, sier Bergersen til Nettavisen.

- Men helt siden det ble klart at noe kunne skje, har Henning sagt at jeg burde fortsette hvis han forsvant, fortsetter han.

Det gjaldt fortsatt tirsdag.

- Jeg så ikke noen grunn til at han måtte bort sammen med meg. Jeg tror det er til det beste for både Kent og Lyn at han blir, sier Henning Berg til Nettavisen.

Alles førstevalg
Nå fremstår den tidligere Drøbak/Frogn- og Bodø/Glimt-treneren som den store favoritten til å lede Lyn videre også på permanent basis.

- Jeg synes Kent Bergersen er et utmerket valg, sier Henning Berg.

Torgeir Bjarmann, som vurderte en rekke trenerkandidater for 2009-sesongen før han forlot klubben forrige uke, endte også med at Bergersen ville være det beste valget for klubben, og innstilte Bergersen til jobben.

Tommy Berntsen, som selv har vært nevnt som en mulig kandidat, støtter også Bergersens kandidatur.

- Jeg tror han vil være en bra trener for Lyn, sier Lyn-kapteinen til Nettavisen.

- Hva med deg selv?

- Jeg er jo fortsatt spiller da, fastslår han.

- Greit å starte mot VIF
Selv vil Bergersen si minst mulig om sitt kandidatur.

- Det får være opp til andre å vurdere det. Det er hyggelig at andre sier sånt. Jeg har også inntrykk av at de er fornøyd med det jeg har gjort her.

- En trist dag for Lyn?

- Jeg har støttet Henning hele året, og håpet virkelig at det løste seg slik at han fortsatte ut året. Når klubben spurte meg, slik situasjonen ble, var det likevel naturlig å ta over jobben midlertidig.

Han vil ikke si noe om hvor raskt han vil ha en avklaring på plass, men foreløpig har han en kontrakt med Lyn som assistenttrener ut 2009-sesongen. Som hovedtrener blir det imidlertid en himmel- eller helvete-start mandag. Da venter Vålerenga på Ullevaal. Et oppgjør Lyn ikke har tapt siden 1981.

- Jeg tror det er en grei kamp å starte med. Spillerne har uansett fokus mot en sånn kamp, og det som har skjedd her vil ikke bety noe for motivasjonen til den kampen, sier han.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken