Nygifte Silje og Trond Stangeland Lie fra Stavanger dro på bryllupsreise til London. Nå sitter de værfast på hotellet.

- Vi skulle tatt flyet hjem til Stavanger mandag kveld, men nå sitter vi på hotellet i London og kommer ikke hjem før på lille julaften, sier Trond Stangeland Lie til Nettavisen.

Se kart over rammede flyplasser nederst i saken.

Ifølge NTB er det nærmere 7500 nordmenn som er rammet av uværet på ulike flyplasser.

Både Norwegian og SAS arbeidet tirsdag kveld på spreng med å frakte nordmenn til knutepunktene i Europa som har vært stengt av vinterværet i flere dager. Det er spesielt London som har vært problematisk tirsdag. I Frankfurt og Paris har trafikken gått, men vært preget av forsinkelser. I Brussel mangler de imidlertid fremdeles avisingsvæske på flyplassen, noe som hindrer trafikkavviklingen kraftig.

Fryktet bryllupsreise på gulvet

Torsdag satte Trond og ektefellen kursen mot London. Nylig smidd i hymens lenker har de to kost seg med shopping, god mat, musical-opplevelser, museer og hverandre i metropolen, og i løpet av helgen hadde de ikke fått med seg værkaoset som hersket på Heathrow. Da det mandag begynte å tikke inn meldinger fra bekymrede familiemedlemmer hjemme, begynte de to og sjekke og oppdaget snart at vinterværet kunne kunne forsinke hjemreisen.

Les også: Flykaoset fortsetter


- Vi kom ikke fram på telefon til SAS, og ble anbefalt å dra til Heathrow for å få hjelp der. Men vi ønsket ikke å tilbringe bryllupsreisen på gulvet på en flyplass, så vi sjekket i stedet med hotellet vi var på og fikk forlenget oppholdet der, forklarer han.

Håper å rekke familieselskap
Omsider kom de fram på telefonen og fikk booket om med hjemreise torsdag kveld. Nå håper de at den flygingen går som planlagt, slik at de rekker det ventende familieselskapet i julen.

- I mellomtiden gjør vi det beste ut av det her, går og kikker litt og planlegger en tur i Hyde Park og kanskje litt vinsmaking, forteller ekteparet.

Flyplasser i Storbritannia, Frankrike og Tyskland er verst rammet av vinterværet. Heathrow er åpen igjen tirsdag, men med langt færre flygninger enn normalt. Her har hundrevis av reisende måttet overnatte. Flyplassen vil kjøre med 30 prosent kapasitet fram til lille julaften, torsdag morgen, melder BBC News. På Tysklands hovedflyplass, Frankfurt, ble 300 flygninger kansellert.

Beklager overfor de reisende
BAA, som driver London-flyplassene Heathrow og Stansted, har tirsdag rykket ut med en beklagelse overfor de mange reisende som har sittet værfast og ventet på å komme seg videre. BAA-direktør Colin Matthews sier til BBC News at selskapet undervurderte hvor lang tid det ville ta og få flyene i rute igjen.

BBA oppfordrer de som skal ut og fly fra noen av de værrammede flyplassene om å sjekke på nett om flyet faktisk går før de drar ut til flyplassen.

Se interaktivt kart over noen av flyplassene som er hardest rammet av værproblemene under. Klikk på flyplassen for mer informasjon.

HTML EMBED

Vis Disse flyplassene er rammet i et større kart