Gå til sidens hovedinnhold

- Varmen senket Viking

Botafogos trener ordla seg svært diplomatisk etter norsk stortap.

RIO DE JANEIRO (Nettavisen): På Botafogos nye og flotte hjemmebane João Havelange stadion lå alt til rette for en flott fotballkveld onsdag. Og flott fotball ble det.

Viking ble nærmest rundspilt, og tapte 0-4 mot Botafogo i Peregrino cup i Rio de Janeiro.

- Botafogo viste sambatakter, og Viking var ikke i nærheten av å være med på dansen, skriver Stavanger Aftenblad på nett, mens TV 2s kommentatorer mente Botafogo gav Viking en leksjon i hvordan fotball skal spilles.

Brasiliansk tv har beskrevet de norske lagene i Peregrino cup som svake, og det var også kommentaren blant mange Botafogo-tilhengerne på tribunen.

- God test
Botafogos trener Cuca var imidlertid langt mer diplomatisk etter kampen.

- Den sterke varmen ødela for dem, svarer han da Nettavisen ber ham beskrive de norske lagene. Under Vikings første kamp lørdag formiddag viste gradestokken 39 grader i skyggen. Onsdag kveld var det rundt 30 grader i Rio de Janeiro, altså litt svalere.

- Uavhengig av kvaliteten på motstanderen var dette gode tester for Botafogo. Vi fikk trent på å spille kamper, sier han.

Ikke redd for skader
Da det ble klart at Botafogo skulle delta i Peregrino Cup, la ikke Cuca skjul på sin misnøye. Til brasiliansk presse sa han at det ikke var hans ønske å delta i turneringen og at han heller ville ha forberedt seg til det viktige Rio-mesterskapet på annet vis.

Siden Botafogo spiller første kamp i dette mesterskapet allerede søndag, var dette lagets siste kamp i Peregrino cup. Men Cuca ser ikke bort ifra at Botafogo blir å se igjen neste år. Hvis alt går som arrangørene ønsker, blir Peregrino cup en årviss begivenhet helt fram til VM i Brasil i 2014.

- Det er viktig å spille slike kamper utenom sesongen og det ønsker vi alltid å være med på, sier Cuca til Nettavisen.

- Slike turneringer er en god ting, og vi må ta med oss alle de kampene vi kan få, sa målscorer Alessandro etter kampen. De rundt 3600 tilskuerne virket også fornøyde med generalprøven før Rio-mesterskapet.

Cuca beskriver de norske spillerne som fysisk sterke, men avviser at han var redd for at egne spillere skulle bli skadd i tøffe taklinger.

- Vi vet at europeere spiller fysisk, og hadde forberedt oss på det, sier han.

Torsdag skal Stabæk i ilden mot Madureira på Edson Passos stadion. Fredag avsluttes Peregrino Cup med oppgjørene mellom Start og Boavista (fra Saquarema nord for Rio) og Viking og América. Botafogo er det eneste laget med to seire på to kamper. Start har vunnet en kamp og spilt en uavgjort. Både Stabæk og Viking har ett tap og ett uavgjort oppgjør.

Reklame

Dette er klærne kjendisene bruker i 71 grader nord