Gå til sidens hovedinnhold

Varsler amerikansk uttak

Hareide i tenkeboksen. Ekspertene uenige.

BISLETT (Nettavisen): Rune Jarstein eller Jon Knudsen? Hva med Espen Johnsen? Åge Hareide har tre alternativer til keeperplassen når han nå legger siste hånd på slagplanen mot Skottland.

Benket i RBK
Hareide uttalte i august at han vil satse på Jarstein som Norges førstekeeper. Det var etter flere tabber av Håkon Opdal, som etterfulgte tabbeplagede Thomas Myhre, og før Jarstein begynte å vakle.

Jarstein imponerte ingen i 2-2-kampen mot Island, og ble like etterpå satt ut av Rosenborgs lag av Erik Hamrén. Det gjorde situasjonen enda mer komplisert for landslagssjefen.

Nå har Hareide gjort det klart for keeperne at de første treningene på denne samlingen blir avgjørende for hvem som står i mål på Hampden Park.

- Treningene blir veldig avgjørende, sier Hareide, som legger til at avgjørelsen blir tatt torsdag.

Tror Knudsen står
Nettavisen spurte tre eksperter om deres synspunkter i keeperdebatten. Heller ikke de klarte å gi klare svar.

- Vi har et lite knippe med jevngode keepere, og da har jeg forståelse for at man bruker et amerikansk uttak og ser an treningene. Det gjorde jeg noen ganger også, sier tidligere landslagssjef Egil Drillo Olsen.

- Det går vel i retning av Knudsen, vil jeg tro. Men jeg har ingen sterke meninger om dette, legger Drillo til.

Karl-Petter Løken, NRKs fotballekspert, har en betydelig klarere formening.

- Jeg synes vel egentlig at Jon Knudsen bør stå. Det er litt tosidig, for det er aldri gunstig å bytte keeperplassen ofte. Keepere er avhengig av trygghet og tillit over tid, men jeg føler meg litt usikker på Jarstein. Han ble vraket i Rosenborg, har sett litt skadet ut og i tillegg har Jon Knudsen stått bra. Han fortjener å få sjansen, mener han.

Jarstein-fan
Løkens ekspertkollega i TV 2, Mini Jakobsen, heller den andre veien.

- Jeg er litt Rune Jarstein-fan. Jeg liker feltarbeidet hans. Han har hatt noen blemmer, men jeg liker at en keeper går ut. Går han ut i feltet fem ganger, kan det komme en blemme, men han stopper ofte fem sjanser også, sier Jakobsen til Nettavisen.

Han tror imidlertid også at det sannsynligvis blir Jon Knudsen som får Hareides tillit mot Skottland og Nederland.

- Jon Knudsen er veldig stabil. Jeg tror kanskje det ender med at han står i disse kampene. Så kommer Jarstein inn neste år. Jeg er enig i at man bør satse på Jarstein på lang sikt, sier Jakobsen.

Klare til kamp
Ingen av ekspertene trekker fram Strømsgodsets Espen Johnsen, som er den tredje målvakten i landslagstroppen som tirsdag ble samlet i Oslo.

- Det er nok 50/50. Det er mulig at Åge har bestemt seg, men det er vanskelig å si hva han vil. Men det er bare å stå på under treningene og vise at man er klar, sier Jon Knudsen til Nettavisen.

Og Jarstein sier omtrent det samme:

- Om jeg spiller, har jeg ikke peiling på. Men jeg føler at formen er god. Hvis jeg får muligheten, er jeg kjempeklar for det, lover Jarstein.

Sjekk siste nytt på sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken