Gå til sidens hovedinnhold

Varsler flere restaurant-aksjoner

Mattilsynet i Oslo varsler flere aksjoner i Oslo etter de groteske funnene bak kjøkkendisken til byens utesteder. Se bildene her.

Mattilsynet stengte fem av ti spisesteder som ble kontrollert under aksjonen tirsdag kveld. På noen av byens kjøkken fant de kakkerlakker og så skitne forhold at de var en helsefare for gjestene. Les saken og se listen over de stengte utestedene her.

Kveldstid
Nå vurderer tilsynet å omprioritere slik at de kan gå til flere aksjoner på kveldstid.

- Vi må undersøke om det bildet vi fant tirsdag var tilfeldig eller ikke. Deretter vil vi vurdere om vi skal legge om våre rutiner slik at vi kan gjennomføre flere aksjoner på kveldstid. Bransjen vil oppleve en merkbar opptrapping av kontrollene, sier seksjonssjef Christoffer Nielsen ved distriktskontoret for Oslo til TV 2 Nettavisen.

Hittil har Mattilsynet i Oslo konsentrert seg om aksjoner på dagtid og om ettermiddagen. De har da ikke hatt muligheten til å komme uanmeldt, eller samtidig med at matlagingen har vært i full gang.

- Problemet er at mange serveringssteder er åpne utenfor normal arbeidstid. Dermed kan vi ikke komme på uanmeldte inspeksjoner, eller se hvordan forholdene er under produksjonen, sier Nielsen.

- Bransjen vet åpenbart at vi ikke kommer på kveldstid. Når det samtidig er mange serveringssteder, er risikoen liten, sier Nielsen.

20 kontrollører
Nielsen har 20 medarbeidere til disposisjon. De skal holde kontroll med de over 1000 spisestedene i Oslo.

- Vi må legge en strategi for hvem og hvordan vi skal utføre kontrollene, og finne ut hvordan vi kan fordele arbeidet mellom medarbeiderne, sier Nielsen.

Nielsen sier at restaurantene som har blitt sjekket, kan få karantene hvis de ikke bedrer rutinene.

- Utestedene som nå er kontrollert, har fått varsel. Hvis dette gjentar seg, kan vi ilegge karantene på opptil seks måneder, sier Nielsen.

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken