OSLO (NTB): Fremskrittspartiet vil ha en egen stortingsmelding om handlingsregelen innen ett år, opplyser Frps finanspolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen.

- Det er naturlig at det skjer gjennom en stortingsmelding der man evaluerer handlingsregelen. Det handler om å skape trygghet og sende viktige signaler til norsk næringsliv, sier Solvik-Olsen til Dagens Næringsliv.

Håp om gjennomslag
Frp skal sammen med Kristelig Folkeparti, Venstre og Høyre i regjeringsforhandlinger. Frps tre borgerlige partnere står fast på at de vil beholde dagens handlingsregel. Solvik-Olsen mener likevel det er gode muligheter for at Frp får gjennomslag for sitt syn.

Partiets medlem i finanskomiteen på Stortinget, Christian Tybring-Gjedde, antyder at dette kan bli et sentralt tema i regjeringsforhandlingene. Høyre-politiker Arve Kambe bekrefter at handlingsregelen kommer til å bli en viktig del av forhandlingene.

- Har studert økonomi
Tybring-Gjedde mener dette er en viktig sak for mange Frp-velgere.

- Ketil Solvik-Olsen har en master i økonomi. Jeg har en master med vekt på økonomi, og Siv har studert økonomi. Å si at vi ikke forstår handlingsregelen, er en fornærmelse mot lærerne våre, sier Tybring-Gjedde. (©NTB)