Gå til sidens hovedinnhold

- Vasket bilen da jentene ble borte

Ian Huntley vasket bilen og skiftet ut utmerkede dekk dagen etter at Holly Wells og Jessica Chapman forsvant.

Aktor Richard Latham mener at Huntleys oppførsel vitner om en skyldig mann som beregner sine neste trekk. De gamle dekkene på Huntleys Ford Fiesta var nemlig ikke utslitt.

- Hvis du føler deg skyldig, kan du være klar til å kaste et sett utmerkede dekk, sa Latham i retten torsdag.

Nekter
Den 29 år gamle tidligere vaktmesteren Ian Huntley nekter for å ha drept Holly Wells og Jessica Chapman, som forsvant fra sine hjem i Cambridgeshire 4. august i fjor.

Under rettssakens andre dag var det tiltaltes bil, en rød Ford Fiesta, som sto i sentrum, skriver BBC Online. Retten fikk se en faktura fra en service Fiestaen gikk gjennom 24 dager før jentene forsvant. Da var dekkene i god stand.

Men da bilen ble tauet inn av politiet for tekniske undersøkelser kort tid etter forsvinningene, var det montert nye dekk.

Nytt teppe
Undersøkelsene avslørte dessuten at et nytt teppe var montert i garasjerommet. Teppet var av den typen man bruker i hus, og det var ikke godt tilpasset bagasjerommets form.

Da tiltaltes hjem ble gjennomsøkt, var det ryddig og luktet sterkt av et sitronparfymert rengjøringsprodukt. I tillegg har Huntleys forklaringer til politiet i dagene etter forsvinningene vist seg ikke å stemme.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud