Gå til sidens hovedinnhold

Veien ryddet for Helga

Nesten alle i Arbeiderpartiet peker på Helga Pedersen som ny nestleder.

Fiskeriminister Helga Pedersen er den soleklare favoritten til å overta nestledervevrvet i Arbeiderpartiet. Stadig flere i partiet - også andre kvinner som er blitt lansert - peker i kveld på Pedersen. Dermed er veien ryddet for den unge, samiske kvinnen fra Finnmark.

Fiskeriminister Helga Pedersen fra Tana i Finmark seiler opp som storfavoritt til å oveta nestledervervet i Arbeiderpartiet.

Etter at Hill Marta Solberg i går opplsyte om at hun trekker seg etter 15 år i toppjobben har 5 kvinner til nå blitt lansert som nye nestledere.

I tillegg til Helga Pedersen har stortingsrepresentant fra Akershus Anniken Huitfeldt, barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem, Helseminister Sylvia Brustad og leder av Stortingets justiskomite Anne Marit Bjørnflaten vært nevnt som aktuelle kandidater.

Både Brustad og Bjørnflaten sier til TV 2 at de er uaktuelle, og peker begge to på Helga Pedersen som en utmerket kandidat. Det samme gjør Karita Bekkemellem.

Huitfeldt som kanskje regnes som Pedersens største konkurrent sier til tv 2 at det skal være en formell prosess på dette i partiet, men at Pedersen peker seg ut som en meget god kandidat.

Dermed er veien ryddet for at Arbeiderpartiet får en ung, samisk kvinne fra Finmark som ny nestleder.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai