Gå til sidens hovedinnhold

Vekket av drapssiktet

- Han skrek «jeg er bare snill, ring politiet», sier naboen om den drapssiktede 18-åringen.

En av naboene til institusjonen der 16-åringen ble drept, våknet av hyl og skrik.

- Vi hørte hyling og skrik. Det var et voldsomt spetakkel, sier en av de nærmeste naboene til barnevernsinstitusjonen til Nettavisen.

Les også: Drept på barnevernsinstitusjon

Natt til torsdag ble en 16 år gammel gutt stukket ned og drept på en institusjon på Maura i Nannestad i Akershus. En 18 år gammel gutt er siktet for drapet.

- Ute og skrek
Naboen forteller at han og kona våket av bråket ved institusjonen klokken 03.30.

- Det var en som var ute og skrek. Han skrek «jeg er bare snill, ring politiet», sier naboen.

Politiet fikk melding om knivstikkingen klokken 03.34, og da helsepersonell kom til stedet ble gutten erklært død.

- Jeg kan bekrefte at knivstikkingen skjedde på institusjonen - men kan ikke gi flere detaljer rundt hvor dette skjedde, sier politiadvokat Mona Hertzenberg ved Romerike politidistrikt til Nettavisen.

Ifølge Hertzenberg er den drepte 16-åringen av utenlandsk opprinnelse, men hun opplyser at pårørende ennå ikke skal være varslet.

- Det er tragisk
I det nærmeste huset til barnevernsinstitusjonen, bor Gisle Bjørnstad og hans familie. Han synes det er skremmende at noe slikt har skjedd så nærme deres hjem.

- Det kommer litt tett på. Det er jo veldig nærme, og det er tragisk for den det gjelder spesielt. Men vi tenker vel mest på de som bor der og som er rammet av denne tragedien, sier Bjørnstad til Nettavisen.

Han hørte ikke bråket i natt, men oppdaget raskt at noe var galt da han sto opp torsdag morgen.

- Da jeg sto opp så jeg sperringer og en politibil. Så tenkte jeg at jeg måtte se hva som hadde skjedd, og da logget jeg meg på Nettavisen og leste hva som hadde skjedd, sier Bjørnstad, og legger til:

- Men ingen av oss hørte noe. Egentlig er det litt rart siden vi er nærmeste nabo og bor rett over veien for stedet, sier han.

Nylig tatt i bruk
Bjørnstad forteller at nabohuset nylig er blitt tatt i bruk som barnevernsinstitusjon.

- Huset ble tatt i bruk for et par uker siden. Da vi flyttet inn i høst sto det tomt, men nå fikk vi beskjed om at det skulle brukes av en del ungdom og voksne frem til august, sier naboen.

Trolig er huset tatt i bruk bare midlertidig. De som bor der tilhører nemlig Fjellet ungdomshjem, som for tiden skal være under oppussing.

- Da jeg gikk på jobb ti på halv sju var det forholdsvis stille der, sier Bjørnstad.

Blir tatt hånd om
18-åringen som er siktet for drapet, er fraktet til Lillestrøm politistasjon. Ifølge politiet vil han trolig bli fremstilt for fengsling fredag.

Politiadvokat Hertzenberg opplyser at de øvrige beboerne på institusjonen, som drives av staten ved Barne-, ungdoms- og familieetaten, blir tatt hånd om av helsepersonell.

Det var totalt syv mennesker til stede i huset da drapet skjedde, inkludert gjerningsmann og avdøde. To av disse var ansatte.

Barne-, ungdoms- og familieetaten opplyser til Nettavisen at de foreløpig ikke vil kommentere saken.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter