Gå til sidens hovedinnhold

Vekterstreiken: - Fremdeles uenige

- Vi gjør et forsøk på å komme til enighet, men har ikke klart det enda, melder Riksmeglingsmannen.

Klokken 10.00 lørdag morgen satte forhandlingspartene seg ned med riksmekler Kari Gjesteby i et forsøk på å komme til enighet, og med det få slutt på den pågående vekterstreiken.

- En løsning er ikke oppnådd enda, melder Riksmeklingsmannen til Nettavisen klokken 14.30.

- Alle ønsker en slutt på streiken, så vi bruker den tiden som trengs, tilføyes det.

Hvis forhandlingene ikke fører noe sted vil streiken utvides fra mandag morgen. Hele 3300 av de 4500 vekterne som er organisert i Norsk Arbeidsmandsforbund vil streike. Det er en økning på ytterligere 800 medlemmer.

- Vi håper å komme fram til en løsning, men det er vanskelig å si om vi vil klare det, sa vekternes streikegeneral Erna Hagensen til NTB før meklingsmøtet tok til.

Tomme minibanker
Før lørdagens mekling har vekterstreiken ført til store konsekvenser for den uskyldige tredjepart. Blant annet har minibanker gått tomme, og ikke blitt fylt opp igjen.

Vinmonopolet nekter å ta imot kontakter, og tar kún imot bankkort.

Les også: Må betale med kort

- Vi får ikke vekslepenger til butikkene våre, og vi kan få problemer med å gi ut penger. Vi ønsker heller ikke å sitte på for mye kontanter, sa kommunikasjonssjef Halvor Bing Lorentzen i Vinmonopolet til Nettavisen på onsdag.

- Folk blir overrasket, sier butikksjef Kristin Berge, ved Vinmonopolet på Oslo City.

Rammer flyplassene
Men de aller største problemene som følge av streiken forekommer på flyplassene rundt omkring. Vekterstreiken, skolefri og stor utfart har ført til lange køer. Fredag formiddag meldte luftsjef Leif Anker Lorentzen ved Stavanger lufthavn Sola om to timer lange køer, og reisende som opplevde å miste sine flyginger.

Les også:- Folk mister flyene

Fredag morgen opplyste informasjonssjef ved Oslo Lufthavn Gardermoen, Jo Kobro, at flyplassen opererer med to færre sluser enn normalt i sikkerhetskontrollen.

Les også:Flytter fly på grunn av streik

Norwegian og SAS har varslet om at de vil busse passasjerer til nye fyplasser ved behov. Generelt oppfordres alkle reisende til å møte opp i ekstra god tid.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken