FALUN / OSLO (Nettavisen): Hopperen Rune Velta sikret lørdag Norges fjerde VM-gull i Falun. Han hoppet 95,5 meter i finaleomgangen.

Severin Freund fra Tyskland tok sølvet og Stefan Kraft fra Østerrike bronsen.

Velta var 0,4 poeng foran Freund.

- Det verste var å vente på poengsummen. Da jeg innså at jeg hadde vunnet, var det bare så vidt jeg klarte å stå på beina, sier han til NRK.

- Jeg håpet så inderlig at det var nok. Jeg fikk litt flashback til Willingen, da jeg ble nummer to, bak Freund, så jeg håpet det skulle gå min vei nå. jeg var ganske rolig før det siste hoppet og hadde kun én oppgave i hodet. Det var viktig å ikek bli for ivrig, fortsetter VM-vinneren.

Godkjent av Bardal
Anders Bardal hang bra med etter første omgang og klatret ytterligere på resultatlisten i finaleomgangen. VM-vinneren fra 2013 ble til slutt nummer seks. Bardal hoppet 91,5 meter i andre omgang.

Verdensrekordholder Anders Fannemel ble nummer ni i denne VM-konkurransen. Fannemel landet på 89 meter i finaleomgangen.

God første omgang
I første omgang vartet Velta opp med 95 meter og det var dette hoppet som sikret han et så godt utgangspunkt før finaleomgangen i Falun.

Stefan Kraft fra Østerrike var nummer to og tyske Severin Freund nummer tre.

Også Anders Bardal og Anders Fannemel hang bra med etter den første omgangen. De to svevde ned til henholdsvis 93 og 92 meter i første omgang.

Like bra gikk det ikke for Anders Jacobsen, som bare hoppet 90 meter.

Johann Andre Forfang ble diskvalifisert i første omgang. Han hadde for stor dress.