(iBergen.no) Nå dumper forlaget prisen på den andre boken om Vollvik.

Det ville spillet
Haakon B. Schrøder var medierådgiver i Chess fra selskapet startet til de ble solgt. For halvannet år siden kom boken «Mediekuppet» der han fortalte om det ville spillet med å få media med på laget. Om hvordan de brukte Chess-gründer Idar Vollviks person til han til slutt «ble» selskapet.

Forlaget dumper pris
I går lanserte Idar Vollvik og forfatterne Trond Albert Skjelbreid, partner i Nor PR, og rektor Trond Blindheim en ny bok, «Idar Vollvik om PR» og slikt blir det krig av. Den som går til krig er forlagssjef Anders Cappelen.

- Vi har den beste boken, og det mest ærlige boken. Den boken som ble lansert nå representerer ingenting nytt og derfor er jeg glad for at vi nå kan redusere prisen med nær 70 prosent. Dermed skaper vi priskrig, det Idar Vollvik er kjent for å like. Spesielt artig er det at vi har et produkt som er langt rimeligere enn konkurrenten, som er prispresseren Idar Vollvik, humrer Cappelen.

- Løs kanon
Forfatteren og Vollvik-vennen Haakon B. Schrøder har ikke rukket å lese den nye boken:

- Min bok «Mediekuppet», er gonzoinspirert, ingen børsanalyse. Det er - etter det jeg leser - mye analyse i den siste boken. Jeg kan ikke se at man kan «akademisere» Idar Vollvik. Han er en løs kanon - på godt og vondt.

Det var Schrøder som orkestrerte de fleste stuntene som er beskrevet i bøkene.

Fra Abba til Königsegg
- Jeg hadde Abba- oppstyret der vi kranglet i lang tid både i Norge og Sverige om navnet Chess, som rettighetshaverne ville beskytte rundt musikalen med samme navn. Idar Vollviks inntreden i Brann, med kjøp av Raymond Kvisvik og Bengt Sæternes sto jeg bak, alt styret rundt cupfinalen i 2004 (der Schrøder selv var nær ved å forulykke med en svær luftballong midt i Oslo sentrum, red anm.).

- Ja, og så var det Königsegget da, Vollviks gule superbil til syv millioner. Det ble jo gigantisk. Jeg jobber forresten fremdeles for Chess, sier Schrøder.

- Jeg er Chess
- Hvorfor skrives det en bok til om emnet?

- Jeg synes det er kult at det er to bøker, og det er befriende deilig å konkurrere mot Idar Vollvik på pris og kvalitet. Han er dømt til å tape. Nå er jeg Chess, han er Telenor.

- Rent PR-strategisk; Hva kan en vinne på å gå ut og fortelle verden at du er en av de dummeste menneskene i Norge (har soset vekk en milliard, hvis det er riktig)?

- Jeg har liten kunnskap om pengebruken hans. Jeg er sikker på at han ikke er blakk.

Er alt han vil si om det.

- Hvordan er ditt forhold til Vollvik i dag?

-Ålreit fyr
- Jeg var ute med han før jul og har ukentlig kontakt med ham. Ikke misforstå, jeg synes fyren er ålreit, dette er profesjonelt. Han har et produkt (boken) som han ikke klarer å konkurrere med.

- Så som en kremmer kaster du deg på bølgen, er det du sier? Eller er det en takk for sist. Han promoterte ikke din bok.

- Jeg er egentlig ikke opptatt av penger, jeg er et konkurransemenneske og man kan ikke skrive bok om det er rikdom man vil ha. At han ikke promoterte min bok, er ikke riktig. Han kommenterte den, men ikke mer. Han hadde jo ingen innflytelse eller innvendinger om det som ble skrevet, men det er en bok som forteller om hvordan Chess ble en merkevare. Selskapet er, og skal være, større enn mannen. Men de gikk gjerne hånd i hånd på slutten, sier Haakon B. Schrøder.

Og så er Vollvik kommet i media enda en gang.

Les mer på iBergen. no: Menn stjal kvinnes klær