Tirsdag kveld var Heggedal kirke full av unge mennesker som mintes den 20 år gamle småbarnsmoren Marit Andreassen.

- Når noe så trist først skjer, synes jeg det er rørende og vakkert at unge mennesker kan komme sammen og vise omsorg og dele sorg på denne måten, sier sogneprest Toralf Dehli som ledet minnestunden til Nettavisen.

- Holde rundt hverandre
Andreassen ble funnet drept lørdag. Eks-samboeren er varetektsfengslet i fire uke, to av dem med brev- og besøksforbud, siktet for overlagt drap.

Les: Mann (23) siktet for overlagt drap

I kveld samlet 20-åringens venner seg i sorgen over tapet av en venninne.

- Sorg er noe veldig privat og personlig, og et sted må man ta det ut. Gutter lukker det ofte inne og slår hull i veggen eller kjører fort med bil, så jeg synes det er flott at gutter kan gråte og holde rundt hverandre, sier Dehli.

Les: - Det kom som et sjokk

Engasjement
Sognepresten sier at minnestund er et ritual som man har gjort alt for ofte i bygda den siste tiden. Dette er den fjerde minnestunden på kort tid.

- Det er jo helt feil at unge mennesker går bort, men likevel er det flott at man gjør dette.

Siden drapet på Marit Andreassen 20. februar har tusenvis av mennesker gitt uttrykk for sin sorg gjennom blant annet minnesiden på Facebook og minnevideo på YouTube.

- Det er jo akkurat i disse tilfellene slike sosiale medier fungerer best. Jeg synes det er flott at folk engasjerer seg på denne måten, sier sognepresten.

Les: «Hun var en ung, søt, beskjeden jente»

Varslet selv
Hennes ekskjæreste (23) varslet selv politiet lørdag om at han trodde han hadde tatt livet av henne. Mandag sa den drapssiktede at han ikke planla å drepe ekskjæresten, men at han hadde «tenkt på det».

Han nekter skyld i forhold til siktelsen for overlagt drap.