Gå til sidens hovedinnhold

Venter dom om Skah-barna i Marokko

- Dom i saken har ikke falt ennå, sier Mohamed Bencheik, Khalid Skahs marokkanske advokat.

RABAT/CASABLANCA (Nettavisen): På en pressekonferanse i Rabat i Marokko i går kveld sa en opprørt Khalid Skah at han har beviser at hans barn ble kidnappet og at han om nødvendig vil gå rettens vei for å få barna sine tilbake. Han ville ikke avsløre hva bevisene består i, men han sa han var helt sikker på bevisene vil ha en stor innvirkning på saken.

Barnefordelingssaken ved retten i Rabat går fortsatt, ifølge Skahs advokat i Marokko.

- Retten har ikke avsagt noen dom i saken. Skah fikk en skilsmisse raskt basert på det faktum at hans kone rømte fra husholdningen, men dommeren har ikke kommet til noen konklusjon om hos hvem av foreldrene barna skal bo, sier Mohamed Bencheik til Nettavisen.

LES OGSÅ: - Hvis jeg var moren, ville jeg gjort det samme

- Svært komplisert
Advokaten hevder at Skahs datter - før hun forlot Marokko - fortalte til dommeren i saken at hun ønsket å bo hos faren.

- Prosedyren er svært komplisert. I Marokko kan barna over 12 år selv bestemme hvem de ønsker å leve med. Hvis det er en yngre barn, må de slå følge med eldre søsken, slik at søsknene ikke blir skilt fra hverandre, sier advokaten.

- Trolig et helvete
Barneterapeuten Zoubida Laraki, som jobber i Casablanca, som har fulgt saken tett. Hun tror Skah og ekskona med tiden vil komme til et slags kompromiss.

- Jeg tror det var en stor kulturell forskjell mellom Skah, som er marokkansk, og hans tidligere kone, som er norsk. Jeg er sikker på første hun forelsket seg i mesteren uten nødvendigvis å kjenne mannen og forstå hans kultur. Da hun flyttet til Marokko ble nok forskjellene åpenbare. Det var trolig et helvete for hele familien, sier Laraki.

Til norske medier har Skah-barna uttalt at de ville til Norge og en norsk rett har dømt i Anne Cecilie Hopstocks favør i barnefordelingssaken. De er ikke forpliktet til å reise til Marokko igjen.

- Men hvem vet? Kanskje de en dag vil de ønske å komme tilbake til Marokko og bo sammen med sin far. Vi vet aldri hva tiden kan gjøre i slike saker, sier Laraki.

Kompromissvilje
På pressekonferansen torsdag ga Skah uttrykk for mer kompromissvilje enn ved tidligere anledninger.

- De har ødelagt familien min og de har såret meg. Men jeg føler meg sterk, for jeg har to barn som jeg alltid vil elske. Men jeg kan ikke leve uten barna mine. Jeg er åpen for dialog, sa Skah.

Kommentarer til denne saken