Gå til sidens hovedinnhold

«Verdens beste» til FCK

Mange regner den ungarske målvakten Katalin Palinger som verdens beste. Neste sesong spiller hun for danske FCK.

Katalin Palinger hadde en svak kamp i EM på hjemmebane. Det var i semifinalen mot Norge. Resten av mesterskapet var hun blant de aller beste målvaktene.

Mange mener hun er verdens beste på sin plass. At hun har passert Cecilie Leganger på rangstigen.

Neste sesong skal hun prøve seg i verdens beste liga. Hun blir lagvenninne med Camilla Andersen og Leila Lejeune i danske FCK.

- Katalin Palinger har stått øverst på ønskelisten vår siden vi gikk inn i håndballen sommeren 2002. Derfor er det veldig tilfredsstillende at hun nå trekker i FCK-trøyen. I mine øyne er Katalin en av verdens tre beste målvakter og jeg er sikker på at hun vil få stor betydning for våre sportslige muligheter fremover, sier styreleder i FCK Håndbold, Flemming Østergaard, til klubbens hjemmeside.

- Enkel beslutning
Hun har signert en toårskontrakt og ser nå frem til å spille i Danmark.

- Mange av verdens beste spillere er i Danmark. Siden jeg ønsker å spille med og mot de beste, var ikke beslutningen om å flytte til København vanskelig for meg. FCK Håndbold har orden på ting og jeg gleder meg til å være med på å realisere klubbens store sportslige ambisjoner.

Den ungarske målvakten er den andre stjernespilleren som har signert for FCK foran neste sesong. Tidligere har også Josephine Touray sagt ja til klubben. Klubbledelsen har lovet at flere store navn vil komme i løpet av våren.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted