Gå til sidens hovedinnhold

Verdens farligste arbeidssteder

Noen land er det farligere å jobbe i enn andre. Her er de farligste.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Bomber, granater og nyhetssendinger fra krigsområder får verden til å fremstå som et stadig farligere sted. Men selv om man ikke vil dra på ferier til disse områdene finnes det bedrifter her og ansatte som følger etter. Forbes har laget en oversikt over verdens farligste destinasjoner.

NA24 - din næringslivsavis

For eksempel foregår mange av verdens råvareproduksjoner på ekstremt farlige steder. Selskaper som iJet Intelligent Risk Systems og London-baserte Control Risks er spesialister på å anbefale selskaper om hvordan de skal ha det trygt på verdens farligste steder. Sikkerhetsselskaper som Triple Canopy, Blackwater USA og DynCorp International kan gi selskaper fysisk beskyttelse hvor det enn er i verden.

- Mer i skuddlinjen
Og det er penger å hente på å sikre arbeidsforholdene til selskapenes ansatte, ifølge Forbes. Selskapet iJet hadde en omsetningsøkning i 2006 på over 50 prosent. Triple Canopy åpnet nye kontorer i Lagos, Abu Dhabi og Manila. Control Risks supplerte antallet kvarter med fire inkludert ett i Erbil, hovedstaden i irakiske Kurdistan. DynCorp ble børsnotert forrige mai. Ettersom stadig flere benytter seg av slike tjenester skulle man anta at verden har blitt et farligere sted.

- Jeg vil ikke si at verden har blitt farligere. Jeg vil si at risikoen endrer seg. Sivile og forretningsreisende er mer i skuddlinjen, sier James Smither hos Control Risks, ifølge Forbes.

Profitten styrer
Ifølge Smither går for eksempel gruveselskaper nå til land hvor de tidligere mente at risikoen var for høy, og grunnen er selvfølgelig de høye råvareprisene.

Som mange ville ha gjettet er de farligste stedene i verden i Afrika og Midtøsten.

De farligste stedene å dra til er:

1. Somalia
2. Irak
3. Afghanistan
4. Kongo
5. Elfenbenskysten
6. Pakistan
7. Burundi
8. Sri Lanka
9. Haiti
10. Tsjad

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen