Gå til sidens hovedinnhold

Verdens rikeste ungkarer

En Facebook-gründer, en vodkamilliardær og en prins er blant verdens mest attraktive ungkarer.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Alderen på verdens mest attraktive ungkarer varierer fra 23 til 55 år, og det er yngstemann som er mest i vinden om dagen.

NA24 - din næringslivsavis

Grunnleggeren av Facebook, Mark Zuckerberg, har på kort tid, og i takt med Facebooks enorme vekst, seilt opp på 785.-plassen over verdens rikeste mennesker med en formue på 1,5 milliarder dollar.

Yngste dollarmilliardær
Med det er han offisielt verdens yngste dollarmilliardær.

Norske nettbrukere har lagt sin elsk for Facebook. Hver fjerde nordmann har profil på siden. Til sammenligning har hver åttende svenske og hver trettende amerikaner profil på nettsamfunnet. Men kanskje er storhetstiden over.

Men han er likevel ikke den rikeste av de single milliardærene. Forbes anslår at både russiske Roustam Tariko og amerikanske Ronald Burkle er gode for om lag 3,5 milliarder dollar.

Fra vodka til kreditt
Førstnevnte slo seg opp businessmessig gjennom sitt vodkamerke Russian Standard, før han gikk over til kredittmarkedet.

Selv om han er høyt oppe på Forbes' liste over verdens rikeste, er det likevel hvordan han bruker pengene som er interessant - og det sannsynligvis også for kommende kvinner i hans liv.

LES OGSÅ: 23 år og rikere enn kongen

Han var den første i Russland som gikk til anskaffelse av en Maybach-bil, til 500.000 dollar. Han har også et hus i Sardinia, samt et privat Boeing 737 til å frakte ham dit. Tariko liker også å arrangere litt av noen fester, fra tid til annen.

Eldst av ungkarene
Nevnte Burkle er de profilerte milliardærenes eldste ungkar, med sine 55 år. Han har imidlertid med seg tre barn fra et tidligere ekteskap. Og det er nettopp dette ekteskapet som har skapt trøbbel for Burkle.

I 1992 gikk han og kona Janet fra hverandre, men kom sammen igjen fem år senere. Da signerte de en avtale som ga kona tretti millioner dollar, med den klausulen at de aldri skulle skilles igjen.

Da hun likevel forlot ham i 2002, og saksøkte ham i samme slengen for én milliard dollar - litt under en tredjedel av det Burke i dag er god for.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Burkle vant imidlertid saken, og kan nå vanke i det gode selskap. Hans beste venner er nemlig Bill Clinton og skuespillerinnen Kate Hudson.

Bil-prins
Det er også en prins blant milliardærungkarene. Prince Albert von Thurn und Taxis I Tyskland er verdens tredje yngste milliardær, med sine 24 år, og bor i familiens slott med sin mor og eldre søster. Han kappkjører ofte med sine biler, og turnerer med et italiensk racing-team.

Prinsen er god for 2,3 milliarder dollar, akkurat som den yngste sønnen av den libanesiske statsministeren. Fahd Hariri driver et eksklusivt designfirma i Paris. 27-åringen bor i Paris med si mor og søster.

Den bløte typen
Hakket «fattigere» er britiske Charles Dunstone, som er god for 1,8 milliarder dollar. 44-åringen har heller ingen å dele sin formue med, og har heller ikke vært gjennom noen skilsmisser.

Dette er kanskje underlig, da han er kjent for å være av den bløte typen. Han driver mobilutsalget Carphone Warehouse, og pleiere å gi sine ansatte fri på sine bursdager. Selv sender han dem en kake på disse dagene.

Det kan være en av grunnene til at firmaet to år på rad har blitt kåret til det beste stedet å jobbe i England.

Flere ungkarer
David Ross var også med på å etablere selskapet sammen med sin skolekamerat Dunstone. Som sin kamerat, er han nå singel, men har med seg ett barn fra et tidligere ekteskap. Ross er god for 1,4 milliarder dollar.

Ellers har også damene fritt leide mot sønnen av Hongkongs rikeste man, Li Ka-Shing, nemlig Richard Li. 41-åringen er god for 1,4 milliarder dollar. Det samme gjelder russeren Sergei Polonsky, som er god for 1,2 milliarder dollar - det samme som den single amerikaneren Peter Thiel.

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin