Gå til sidens hovedinnhold

«Verdens største talent» til Danmark

En gang i tiden ville alle ham ham. Nå trener han med dansk klubb.

Allerede som 14-åring signerte Freddy Adu for MLS-klubben D.C. United. På den tiden ble han ble omtalt som «den nye Pelé» og sett på som en av verdens aller største fotballtalenter.

Flere europeiske storklubber meldte tidlig sin interesse for amerikaneren, og både Manchester United og Inter skal ha vært svært interesserte i å sikre seg mannen med ghanesiske aner.

Men solskinnshistorien rundt Adu tok brått slutt, og etter tiden i den amerikanske proffligaen gikk turen til portugisiske Benfica, der han aldri ble noen stor suksess. Han kom til klubben tilbake i 2007, men har kun fått 11 kamper der. Han har også blitt utlånt til Monaco, og Belensenses med moderat suksess i senere tid.

Prøvespill i Randers
Mandag melder sporten.dk at Adu, som nå er er 21 år, skal prøve seg hos den danske superligaklubben Randers. Det er i første omgang snakk om et prøvespill med klubbens reservelag.

Utgangspunktet for prøvespillet er at det skal gi Adu en mulighet til å holde seg i form. Han er ikke ønsket med videre i Benfica, og heller ikke i greske Aris Thessaloniki, hvor han er på lån nå, har de brukt for ham. Prøvespillet vil skje allerede mandag kveld.

I Randers avviser man ikke at oppholdet kan føre til en kontrakt med den danske superligaklubben, om Adu skulle imponere.

- Enn så lenge er det kun spekulasjoner, for det er egentlig umulig å vite hva som vil skje med ham. Han eies av en storklubb, og har en del problemer på klubbfronten. Men vi vurderer ham selvfølgelig, sier sjefsspeider Peter Christensen.

Christensen har god kontakt med Adus agent, og det er gjennom denne forbindelsen at spilleren nå får sjansen til og vise seg fram for, og kanskje få en ny vår hos den danske klubben. Han har likevel et stykke fram mot kontrakt.

- Han er ikke i form
Randers-speideren får imidlertid ikke overvært spillerens kamp mandag kveld, på grunn av familieforøkelse, men har finsiktet Adu på trening, og notert seg både plusser og minuser ved ham.

- Han er ikke i god form, og er helt klart ikke god nok for Superliga-laget nå. Han mangler mye på det fysiske, men når det er sagt, er det lett å se at han har det tekniske inne, sier speideren.

Ifølge Benficas kommunikasjonssjef vil Randers i så fall kunne sikre seg Adu gratis eller på lån, om de skulle velge å slå til. Klubben ønsker imidlertid ikke å gi ytterlige kommentarer angående spillerens situasjon.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken