Gå til sidens hovedinnhold

Verdens villeste konspirasjoner

Du tror det ikke før du får se det, og sannsynligvis ikke etterpå heller. Her er de villeste konspirasjonsteoriene.

Det finnes svært mange konspirasjonsteorier verden over. Vi har samlet noen av de villeste. Lenkene følger du på eget ansvar for din paranoia.

1. Rasen som skal ta over jorden
Den konspirasjonsteorien som sannsynligvis er mest fjern fra virkeligheten er teorien om rasen som skal ta over verden. Bakgrunnen er en science fiction-bok som kom i 1870, og senere nazistenes interesse i disse teoriene. En gruppe kalt Wahrheitsgesellschaft under andre verdenskrig brukte faktisk tid på å utforske fenomenet. I 1990 ga så en britisk forfatter, Michael FitzGerald, ut boken Stormtroopers of Hitler.

Konspirasjonsteorien går uansett ut på at denne rasen lever under jorden, enten bokstavelig eller billedlig. Rasen kontrollerer det mytiske stoffet Vril som gjør menneskene til supermennesker. I de villeste versjonene av teoriene sies det at Hitler selv var av denne rasen. Rasen sies også å være fra en annen planet...

Ekstern linker: Vril Society og Realization of the Great Work

2. Majestic 12
Dette er visstnok kodenavnet til en hemmelig gruppe av mennesker som ble satt ned av den amerikanske regjeringen etter at en UFO etter sigende skulle ha landet i Roswell (Area 51). De har senere forsket på livsformene man fant der.

Ekstern link: Majestic Documents

3. Paul McCartney
Skal man tro teoriene, er han død og erstattet av en dobbeltgjenger.

Ekstern link: Is Paul McCartney dead?

4. Gemstonefilen
Denne artikkelen eller dette dokumentet så først dagens lys i 1975, den gang et utdrag på 23 sider. Artikkelens innhold er at prominente mennesker som Joseph Kennedy (John F.s far) og Aristotle Onassis var involvert med mafiaen for å kontrollere verdens økonomi. Det har visstnok dukket opp nærmere 400 sider fra dokumentet til nå.

Ekstern link: The Gemstone File

5. Konspirasjonsteoriene rundt 9/11
Det har ikke vært få konspirasjonsteorier rundt 11. september. Alt fra hvem som egentlig stod bak (den amerikanske regjeringen for å øke oljeprisen) til at et fly aldri traff Pentagon, og mange, mange flere.

Ekstern link: 9/11-conspiracies

6. John F. Kennedy
Drapet på Kennedy har utlyst mange konspirasjonsteorier, men ingen har kommet nærmere hva som egentlig skjedde.

Ekstern link: Kennedy Assasination

7. Månelandingen
Månelandingen fant ikke sted. Det hele var en stor konspirasjonsteori fra NASA slik at man skulle vise at den vestlige verden var overlegen østblokken. I hvert fall sier konspirasjonsteorien det.

Ekstern link: Was the Apollo Moon Landing Fake?

8. Strekkodene
Strekkodene som er på alle varer er egentlig et hemmelig symbol for 666, altså dyrets nummer.

Ekstern link: Barcode and 666

9. Elvis lever
Han er ikke død, bare lei oppmerksomhet.

Ekstern link: Elvis Sightings

10. Frimurerne
Denne «hemmelige» organisasjonen skal etter sigende ta over verden, eller har egentlig gjort det. En av teoriene går ut på at de er koblet sammen med en annen organisasjon, kalt Illuminati. Bakgrunnen for de begge er virkelige organisasjoner. De skal også sammen kontrollere det absolutt meste i verden, i hvert fall i følge teorien.

Ekstern link: Midwife to an Occult Empire

Vet du om flere konspirasjonsteorier som kan måle seg med disse? Del dem med andre i kommentarfeltet under:

Reklame

Kurs i dag: Disse boblene og vinene passer perfekt til 17. mai

Kommentarer til denne saken