Gå til sidens hovedinnhold

Verdensmester i gamblingsskandale

En ny fotballskandale skal være under opprulling i Italia og en verdensmester er innblandet.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den italienske verdensmesteren Vincenzo Iaquinta risikerer sammen med 20 andre profesjonelle fotballspillere både rettssak og langvarige karantener. Alle spillerne er nemlig mistenkt for illegal spilling, ifølge Ritzau.

NA24 - din næringslivsavis

Påtalemyndigheten mener at spillerne, via en mellommann, igjennom en toårs periode skal ha gamblet for nesten 700.000 euro, eller 5,8 millioner kroner. Påtalemyndigheten tror også at fire Serie A-kamper ble fikset for å oppnå de ønskede resultater.

- Fikset fire kamper
Spillerne satset høye beløp i alle kampene som samtlige endte uavgjort. I Italia, som i mange andre europeiske land, har ikke profesjonelle fotballspillere lov til å gamble på kamper som spilles innenfor landets grenser.

Foruten verdensmesteren er blant annet Palermos David de Michele og AC Milans Marek Jankulovski under mistanke.

Skjedd flere steder
På forsommeren ble det avdekket en gedigen korrupsjonsskandale i Italia, der det viste seg at kampfiksing hyppig hadde forekommet ved at dommerne hadde blitt bestukket.

Juvenus sto helt sentralt i fotballskandalen. Som belønning for bestikkelsene ble klubben degradert til Serie B pluss17 poengs fratrekk før årets sesong.

Både tysk, belgisk og finsk fotball har de siste årene vært utsatt for liknende skandaler som den som nå er under opprulling i Italia.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer