Gå til sidens hovedinnhold

Verdig minnestund etter Rocknes-forliset

Etterlatte og redningsmannskaper var i dag samlet til minnegudstjeneste etter Rocknes-forliset for halvannen uke siden. Også justisministeren var på plass i en fullsatt St. Paul kirke i Bergen.

18 personer omkom da Rocknes forliste i Vatlestraumen mandag for halvannen uke siden. Onsdag kom etterlatte etter de 18 til Bergen for å se stedet der deres kjære mistet livet, og for å minnes de omkomne.

Torsdag var de sammen med representanter ute på havaristedet og ute på Ågotnes for å se på vraket og ta en siste avskjed.

Fredag var de samlet til minnegudstjeneste i den katolske St. Paul kirke.

Kirken var fullsatt, og det var ifølge NTB er verdig minnesamling der de sørgende fikk møte hverandre og støtte hverandre.

I tillegg til de pårørende deltok også representanter for politi, brannvesen, redningstjenesten og Bergen kommune. Også Filippinenes ambassadør i Stockholm, Victoria S. Bataclan og Norges justisminister Odd Einar Dørum var til stede.

- På vegne av den norske regjering gir jeg uttrykk for vår medfølelse etter ulykken. Vi vil gjøre hva vi kan for å finne årsaken til tragedien, sa justisminister Odd Einar Dørum (V) i sin hilsen til de pårørende.

Styreleder i rederiet Jebsen, Atle Jebsen, synes det var godt å være samlet på denne måten.

- Det hele var en sterk opplevelse. Det er godt for oss alle å være sammen i sorgen på denne måten, sa Jebsen til NTB etter minnehøytideligheten.

!8 av de 30 om bord i Rocknes omkom da fartøyet tippet rundt om ettermiddagen mandag 19. januar. 13 av de omkomne er fremdeles ikke funnet.

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner