Gå til sidens hovedinnhold

- Verre enn jeg trodde

Helseminister Sylvia Brustad (Ap) er rystet over Mattilsynets avsløring av rotter og rot i flere finere Oslo-restauranter.

- Ja, det er selvfølgelig ille at det er slik, og slik vil vi ikke ha det. Derfor er det veldig viktig at Matilsynet griper inn og sjekker. Vi er avhengig av gode hygiene, både på serveringssteder og i butikker, sier Brustad til TV 2 Nettavisen.

Mattilsynets avsløringer av de hygieniske forholdene på flere kjøkken, med kakkerlakker, rotter og skitt var verre enn det helseministeren hadde forestilt seg kunne være mulig.

- Jeg trodde faktisk ikke det kunne være så ille, så det er bra vi her et mattilsyn som virker, sier hun.

Brustad roser Mattilsynet for å ha tatt i bruk de nye virkemidlene fra 2004, med muligheten for stenging og offentliggjøring av restauranter som bryter helseforskriftene.

- At de offentliggjør restaurantene, det tror jeg ikke minst er viktig. Det tror jeg har en preventiv virkning, sier helseministeren.

- Mener du Mattilsynet heller ikke må nøle med å sette eierne i karantene?

- Ja, jeg mener de ikke må nøle med å bruke de virkemidlene som de finner er riktige – offentliggjøre dem og stenge dem når det er nødvendig.

Brustad mener de tiltakene Mattilsynet kan sette iverk i dag er gode nok til å hindre at restaurantene setter folks helse på spill.

- Jeg tror ikke dette er den jevne situasjonen i restaurantbransjen. Det er bra at Mattilsynet passer på og slår ned på det, hvis ikke alt er som det skal være.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken