Åge Hareide er ferdig som sjef for det norske landslaget. Det gjorde Hareide klart på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

- Jeg har ikke motivasjon nok, sa Hareide.

Les også:
Riise: - Oppriktig lei meg

- Naturlig
Jahn Ivar «Mini» Jakobsen mener Hareides avgang var nødvendig.

- Jeg ser på dette som naturlig og riktig. Jeg ser ingen grunn til at han skal sitte når man har åtte kamper og et helt år uten seier, sier Jakobsen.

- Kunne ikke fortsette
Han får støtte av TV 2s fotballekspert Bengt Eriksen.

- Han kunne jo ikke fortsette når han har mistet piffen. Når man er fotballtrener og skal gå på i 2009 med null seire i 2008, så skal du ha stort pågangsmot og motivasjon. Har den ramla bort, er det en grov forsømmelse ikke å gi seg etter det, sier Eriksen til Nettavisen.

- Det ville vært mye verre om han fortsatte og på den måten lurte seg selv, spillerne og forbundet, sier Eriksen.

Mini Jakobsen har lenge ment at Hareide burde si fra seg jobben.

- Jeg har ment dette over langt tid, og alle som jobber med fotball vet at man er helt resultatavhengig. Da er det ikke gått nok når man har åtte kamper og et helt år uten seier, sier Jakobsen.

Usikker arvtaker
De to fotballekspertene er usikre på hvem som bør overta etter Hareide.

- Det er vanskelig å si hvem arvtakeren bør være. Trond Sollied og Ståle Solbakken blir hyppig trukket frem som favoritter, men det er veldig forskjelllige ting å trene klubb og landslag. Det er uansett viktig at man får en sjef som har evne til å motivere spillerne, sier Jakobsen.

- Trond Sollied er et navn som slår meg. Men det er jo veldig usikkert om han vil overta. Fotballforbundet har uansett en utfordring som må løses på både veldig kort tid og permanent, og kanskje får de begge delene på plass ganske raskt, sier Bengt Eriksen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).