Gå til sidens hovedinnhold

Verste ulykkeshelgen så langt i år

Fem mennesker mistet livet i trafikken i dyster helg.

Fem mennesker ble drept i bilulykker i helgen, som er den verste ulykkeshelgen så langt i år.

Dermed ble avslutningen på vinterferien en dyster helg.

Kjørte av veien
Tidlig lørdag morgen kjørte en bil i fjellveggen i Tromsøysundtunnelen og to unge menn på 18 år omkom. Høy fart skal ha vært årsaken til ulykken ifølge politiet.

Lørdag morgen ble også en 37 år gammel tysk trailersjåfør funnet omkommet i førerhuset på sin egen trailer ved Bjørnestad i Vest-Agder. Mannen skal ha kommet i klem under en køye.

Like etter middnatt søndag omkom en mann i en utforkjøring ved Bodding stasjon i Nes i Akershus, mens en annen ble alvorlig skadd. Samme natt klokken halv to omkom en mann da han kjørte av veien på Rv 2 i Eidskog kommune. Den omkomne kjørte en svenskregistrert bil.

22 døde i januar
Mange ble også skadd i trafikkulykker i helgen. En person fikk alvorlige skader etter en frontkollisjon på E18 ved Tvedestrand lørdag morgen. Føreren av den ene bilen er mistenkt for promillekjøring. I Byåsen i Trondheim ble en kvinnelig fotgjenger alvorlig skadd da hun ble truffet av en varebil som skjenet ut av kjørebanen, mens en kvinne i Gran kommune ble brakt til sykehus etter å ha kjørt av veien på Rv 34 søndag.

22 mennesker mistet livet i trafikken i januar viser tall fra Trygg Trafikk. AV de 22 var 16 menn, fem kvinner og ett barn. Tall for februar er ennå ikke klare, men i fjor mistet 13 livet i februar.