Gå til sidens hovedinnhold

Vestlandet blåser over ende

Campingvogner blåser over ende, trær sperrer veier og kutter strømledninger og Bergensbanen er stengt.

(iBergen.no) Det herjer fullt kaos på Vestlandet hvor det blåser kraftig flere steder. I Bergen og omegn er trær blåst over ende og sperrer veier. I tillegg er flere hundre personer uten strøm. På Etne Camping har to campingvogner blåst over ende og en tredje vogn fikk taket blåst av på et tilbygg på vognen.

- Den ene vognen ble blåst tre – fire meter vekk og ligger nå på siden. En annen vogn veltet også og en tredje fikk blåst av taket på et tilbygg på vognen. Det har blåst skikkelig kraftig i natt, men vi har hørt at det skal avta, sier daglig leder ved Etne Camping Nick Jacobsen til iBergen.no.

Ingen personskader
Ingen personer var i vognene da de blåste over og ingen skal dermed ha kommet til skade. Personene som eier den ene vognen som blåste over ende har valgt å dra hjem igjen.

Vakthavende meteorolog ved Storm Camilla Albertsen opplyser til iBergen.no at det blåste østlig stiv kuling klokken 07.00 ved nedre Vats. Her er nærmeste værstasjon til Etne.

Politiet i Bergen har fått flere henvendelser fra publikum i løpet av natt til lørdag og i løpet av dagen.

- Vi har fått meldinger om en del trevelt i Os, Valestrand og enkelte plasser i Bergen. Vi har formidlet dette videre til Vegtrafikksentralen og kommunen som tar seg av problemene og får åpnet veiene, sier operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt Inger Myrtvedt til iBergen.no.

Flere hundre uten strøm
Hun melder også om at flere personer i Os, Osterøy, Nordhordland og Bergen er uten strøm etter at trær har kuttet strømledninger da de blåste over ende.

BKK jobber nå på spreng med å ordne opp i feilene.

- Det har vært sterk vind i natt som har tatt noen strømledninger. Totalt er det snakk om noe under 1000 personer. Vi har kalt inn ekstrabemanning for å rette opp i feilene. Folk jobber ute nå og vi har flere på vei, sier pressekontakt i BKK Ingunn Halvorsen til iBergen.no.

BKK vurderer å kjøre ut aggregater til dem som ikke får rettet opp strømfeilen i løpet av kort tid.

Stengte veier
NSB melder på sine hjemmesider om at Bergensbanen er stengt på grunn av et ras mellom Myrdal og Hallingskeid.

Vaktoperatør ved Vegtrafikksentralen Trond Vedvik opplyser om følgende til iBergen.no: Rv 570 mellom Mjanger og Kvingo er steng på grunn av et tre som sperrer veien. I tillegg er Rv 7 mellom Kvanndal og Granvin steng ettersom det ligger mellom fire - seks trær i veien som er blåst over ende. På fylkesvei 92 ved Bjordal er det ett tre som ligger i veien. Osterøybroen er også stengt.

Hos Storm meldes det om fortsatt sterk vind på utsatte plasser, men at vinden kommer til å avta mot kvelden.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå