Gå til sidens hovedinnhold

- Vet at vi vinner til slutt

Fredrik Winsnes mener vinnerkulturen i Rosenborg skiller klubben fra de andre gullkandidatene.

MOLDE - ROSENBORG 1-2:

MOLDE STADION (Nettavisen): - Når du spiller for Rosenborg vet du at det holder med kun en sjanse til å score mål. I tiden min i Strømsgodset satt du med følelsen av at du måtte ha fem-seks muligheter for å kunne score. Det er dette som skiller Rosenborg fra de andre lagene i Tippeligaen, sier Winsnes som før sesongen returnerte til Rosenborg fra Strømsgodset.

- Vinnermentaliteten er på plass i Rosenborg. Den kollektive selvtilliten gir spillerne en ekstra energi og en følelse av at du vet at det vil gå bra til slutt; vi vet at vi vil vinne. Vi vet at vi kommer til å score, sier Winsnes etter at hans Rosenborg hadde hentet opp Moldes 1-0-ledelse.

RBK effektive
For i Tippeligaåpningen mot den antatt sterkeste konkurrenten til seriegullet, Molde, var det nettopp vinnermentaliteten og effektiviteten som ble avgjørende og som skilte trønderne fra de blå-hvite.

Etter at Tippeliga-debutant Bjørn Runstrøm sendte Molde i ledelsen med et drømmetreff fra vel tjue meters hold i det 27. minutt, burde hjemmelaget ha økt ledelsen.

Men igjen sviktet Molde i de avgjørende øyeblikkene.

Pape Pate Diouf kunne ha doblet ledelsen ti minutter før pause, men alene med RBK-keeper Daniel Örlund maktet ikke Diouf å overliste bortelagets nye keeperervervelse. Etter hvilen var det Emil Johansson sin tur å bomme alene med Örlund. I stedet scoret Rosenborg to – og avgjorde kampen.

Slurvete Molde-forsvar
2009-sesongens toppscorer, Rade Prica, utlignet for trønderne etter et rufsete markeringsspill av Molde forsvar. Tre minutter før hvilen fant Per Ciljan Skjelbred en fullstendig umarkert Prica i Moldes sekstenmeter. Molde-keeper Ben Amos forsøkte å nå ballen, men Prica vendte fint av Amos og satte ballen sikkert i det tomme Molde-buret.

Etter hvilen opererte Rosenborg med mer pondus og vilje enn de blå-hvite. Og igjen skulle hjemmelaget rote det til i egne forsvarsrekker. Skjelbred, Prica og Moldskred stresset Moldes forsvarsfirer til de grader med sin kombinasjon av kraft og aggressive gjennombruddshissighet.

Moldes Knut Olav Rindarøy, Magne Simonsen og Marcus Andreasson slet med både plasseringsevne og unøyaktighet i pasningsspillet. I tillegg spilte Moldes backer med høy risiko. Det gjør man ikke ustraffet mot Rosenborg.

I det 51. minutt forsøkte Moldes landslagsaktuelle back Knut Olav Rindarøy å drible seg fri i egen sekstenmeter. Rade Prica snappet ballen og spilte gjennom Anthony Annan, som så sitt skudd gå til corner. På det påfølgende hjørnesparket fra Fredrik Winsnes, skjøt Annan i Demidov som sentret videre til Mikael Lustig. Molde-keeper Ben Amos hadde allerede slengt seg på Annans skudd og var satt ut av spill. Lustig hadde dermed få problemer med å sette ballen i mål og sendte Rosenborg i ledelsen.

Fordel for RBK
Også Rosenborg-trener Erik Hamrén påpeker, i likhet med Winsnes, at vinnerviljen og den mentale styrken som bor i spillerne er en klar fordel for Rosenborg i kampen om seriegullet.

- Det er en kraft og vilje hos spillerne til å avgjøre. I dag fighter de seg inn i kampen etter å ha ligget under. Det er en mental styrke som jeg er veldig fornøyd og som vi tar med oss inn i resten av sesongen, sier Hamrén, som var svært lettet over seieren i Rosenes by i serieåpningen.

- Det er vanskelig å komme til Molde og vinne. Molde var best i første omgang og det var så viktig at vi fikk utligningen like før pause. Det ble vanskelig å spille i andre omgang og derfor var det herlig at vi scoret 2-1-målet. Det er lettere å være destruktiv og kynisk når du leder enn å jage utligning, sier Hamren.

Molde-trener Kjell Jonevret var en slagen mann etter å ha sett sitt mannskap nok en gang svikte mot Rosenborg.

- Kynismen og viljen til å vinne er det som skiller Rosenborg fra Molde, sukket Jonevret til Nettavisen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken