STRØMSGODSET - TROMSØ 2-1:

Serieleder Tromsø sto med elleve strake tippeligakamper uten tap - åtte seiere og kun tre uavgjorte, og kun ett tap hittil i sesongen - før lørdagens bortemøte med Strømsgodset på Marienlyst.

Vertene på sin side hadde fire strake tap, og på de samme fire kampene hadde laget sluppet inn 13 mål.

Men drammenserne som hadde møtt opp på «Gamle gress» denne solfylte lørdagen hadde ingen grunn til å bekymre seg for nok et hjemmetap: Ungguttene til Ronny Deila viste at de ikke hadde tatt sommerpause da laget tok en fortjent 2-1-seier over Tromsø.

Rushfeldt igjen
Allerede etter ti minutter eksploderte det på Marienlyst, da Marcus Pedersen ladet skuddfoten fra 25 meter.

Keeper Marcus Sahlman måtte gi retur på det knallharde skuddet, og Øyvind Storflor hadde små problemer med å dunke ballen i nettaket fra fem meter.

Men serielederne fra nord hadde ikke planer om å gi opp med det første. En knapp halvtime ut i kampen forserte hans Åge Yndestad framover i Strømsgodset 16-meter, og ble felt av Lars Christopher Vilsvik.

Dommer Per Ivar Staberg pekte på straffemerket, og Sigurd Rushfeldt satte iskaldt inn sitt 16. mål i sin 16. kamp mot drammenserne.

Endelig tippeligahelg: Siste nytt før runden

Tromsø-press
De besøkende fra Tromsø rakk likevel ikke å juble lenge. Ti minutter senere slo Vilsvik et presist hjørnespark, som Glenn Andersen dunket kontant inn i nettet bak Sahlman.

Strømsgodset kunne økt ledelsen på overtid i første omgang, men dommeren lot være å blåse straffe da Alfred Snakoh ble lagt i bakken - til øredøvende pipekonsert fra de 5363 frammøtte tilskuerne.

Starten av andre omgang var preget av store sjanser til begge lag, men hverken Remi Johansen eller Marcus Pedersen klarte å sende ballen over streken for sine respektive lag.

I jakten på en utligning overtok Tromsø mye av initiativet i kampen, men bakerst gjorde Adam Larsen Kwarasey en god jobb i Godset-buret.

Drammenserne klarte å holde unna, og påførte Tromsø dermed sitt første tap siden kampen mot Lillestrøm i andre serierunde - for snart tre måneder siden.

- Fantastisk fotballspiller
Det er Strømsgodsets trener Ronny Deila selvsagt godt fornøyd med, men han vil ikke avskrive Tromsø i kampen om gullet i Tippeligaen.

- Vi møter et veldig godt fotballag, de er kompakte og vanskelige å skape sjanser mot, sier han til NRK etter kampen.

- De har en sentrallinje som er veldig solid, og Tom Høgli er den beste backen jeg har sett på lang tid. Det er morsomt å se at det er et godt lag, men i dag er vi best, oppsummerer Deila.

Marcus Pedersen gjorde igjen en god kamp for vertene, og var sterkt innblandet i 1-0-scoringen.

På spørsmål om hvor lenge Deila tror han vil få beholde unggutten, har ikke treneren noe godt svar.

- Jeg vet ikke. Han er en fantastisk fotballspiller, og viser det i dag igjen. Men vi har flere her som kommer til å melde seg på, kommenterer han.

Premier League-agenter på plass
Til VG Nett sier sportsdirektør i Strømsgodset, Jostein Flo, at Pedersen forblir i klubben ut kontraktstiden - altså ut neste sesong.

Det spørs imidlertid om den tidligere landslagsspillerens bastante holdning er nok til å beholde spissjuvelen i Drammen.

Ifølge Strømsgodset egne nettsider var agenter fra klubber som Celctic, West Bromwich Albion, Anderlect, Fulham, Everton, Hannover, Blackburn, Nottingham F, Heerenveen og Groeningen på plass på Marienlyst for å overvære tippeligakampen, og Marcus Pedersen selv innrømmer at han ikke vet hva som vil skje i tiden framover.

- Jeg har ikke peiling på hva som vil skje i sommer. Alt kan skje. Det er ikke jeg som styrer dette, sier spissen til VG Nett, og sikter til agenten Jack Karadas.

Les også: Høgmo forlenger med Tromsø

- Er ikke der vi har vært
Tromsø-trener Per Mathias Høgmo er ikke like fornøyd som kollega Ronny Deila etter tapet for drammenserne.

- Kampen ble egentlig som vi hadde tenkt oss, med et hjemmelag som hadde masse energi gjennom store deler av første omgang. Vi er ikke der vi har vært tidligere i begge ender av banen, og slipper til to mål, konstaterer Høgmo skuffet.

- Jeg er veldig godt fornøyd med andre omgang, der vi kommer gjennom med begge kantene. Men råskapen i boksen må bli bedre, legger han til.

Tromsø-treneren må innse at hans lag kan miste tabelledelsen i Tippeligaen, dersom Rosenborg tar en forventet seier over Kongsvinger på Lerkendal på søndag.

Ved Rosenborg-seier vil de to lagene begge stå med 30 poeng, men med bedre målforskjell for trønderne.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!