Gå til sidens hovedinnhold

- VG slikker avføring for å selge aviser

Sturla Berg Johansen gikk til frontalangrep på VG for fremgangsmetoden i Myggen-saken under torsdagens Tabloid.

Under Tabloid på TV2 torsdag dreide debatten seg om mediedekningen i saken hvor det ble avslørt at Erik «Myggen» Mykland hadde tilstått overfor politiet å ha brukt og kjøpt flere mindre doser med kokain.

(Artikkelen fortsetter under videoruten)

261590

- Psykopatiske trekk
Komiker, programleder og tidligere rusmisbruker, Sturla Berg Johansen gikk hardt ut mot VG for å ha gjengitt ordrette samtaler der Erik Mykland snakker med kriminelle om kokain. Disse stammer fra politiavlytting. Saken ble slått opp på førstesiden av VG onsdag.

Berg Johansen mener den første avdekkingen av saken er helt grei, men reagerer på trykkingen av politiopptakene.

«Moderne journalister graver dritt, men VG legger seg ned på alle fire og slikker restene av avføringa for å selge aviser», sa Berg Johansen i debatten.

Han la til at «store deler av norsk presse har psykopatiske trekk».

Kritiserer justisministeren
Ansvarlig redaktør i VG Bernt Olufsen mente VG var i sin fulle rett til å trykke sitater fra politiavhørene fordi avisen omtalte en kriminell person.

Da Berg Johansen spurte om det ikke var ulovlig å gjengi skjulte politiopptak svarte Olufsen at han ikke kunne si noe om sine kilder i saken, men at det var mulig å få tak i disse opptakene fra andre kilder enn politiet.

Den kjente komikeren mener at justisminister Knut Storberget burde gå ut og love at det skal ryddes opp for å finne ut hvordan opptakene kunne lekke til pressen.

- Jeg forstår ikke hvordan han kan si «ingen kommentar» i denne saken, sier Berg Johansen.

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken

Kommentarer til denne saken