Gå til sidens hovedinnhold

- Vi ble begge vraket, så dette er revansj

Gulljentene følte de hadde noe å bevise.

FALUN / OSLO (Nettavisen): Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla gikk inn til et overlegent gull på lagsprinten i Falun-VM søndag.

Det var imidlertid ingen selvfølge at de to skulle gå distansen sammen og Østberg kom inn på laget i tolvte time, etter at Marit Bjørgen trakk seg lørdag. Hun var tung i kroppen.

Heller ikke Falla, som ble vraket til lagsprinten i OL i fjor, var selvskreven på laget i dette mesterskapet. Hun har ikke vist toppform hele sesongen, men har gradvis blitt bedre.

- Har aldri tvilt
Sprinttrener Roar Hjelmeset tror spesielt Flugstad Østberg hadde noe å bevise.

- Jeg tror Ingvild ønsket å vise at hun fortjente denne plassen og at hun kan gå fort på ski. Vi har aldri tvilt på Ingvilds ferdigheter, men det er mange gode skiløpere i Norge. Vi må til enhver tid plukke ut de som går best. Ingvild falt egentlig utenfor denne gangen, men slo tilbake, sier han til Nettavisen.

- Jeg tror begge synes det er gøy å vinne her uten Marit Bjørgen. Begge har mange ganger gjort det bra og vunnet renn i sprint, men opplevd at pressen også gjør et poeng av at Marit Bjørgen og Therese Johaug ikke stilte til start. Nå har de bevist at de kan gå fort og er best i verden, sier treneren.

Selv forteller de to jentene at de har kjent hverandre lenge.

- Første gang vi møttes var under et norgescuprenn i 2007. Da ble det sprint med fotofinish og den vant jeg, forteller Caspersen Falla til pressen.

- Vi ble også tatt ut på World Cup-laget sammen, da vi var ganske unge, og det var oss to jentene på tur, sammen med de store, sier Østberg.

- En revansj
Begge føler at seieren søndag var en aldri så liten revansj. Da de to gikk på samme lag i VM for to år siden, endte det med fall og fjerdeplass.

- Dette er en god revansj for oss begge. Jeg var vraket for en uke siden og Ingvild ble vraket for to dager siden. Vi er litt småvraka begge to, sier Falla.

- Jeg var nervøs og fikk denne sjansen i tolvte time. Jeg hadde noe å bevise. Men vi legger nok mest press på oss selv, selv om folk også har store forventninger. Vi var begge litt småvraka, men vi er et bra team sammen. Vi setter store krav til oss selv og jeg føler vi leverte, legger Flugstad til.

- Drømmescenario
Trener Hjelmeset sier løpet søndag utviklet seg perfekt.

- Vi hadde en plan som gikk ut på å gå litt rolig på de første etappene. Therese Johaug hadde et bra uttrykk her i går, is i buken, vi andre sier vel is i magen, og det var det vi ønsket å ha, forteller han til Nettavisen.

- Jentene klarte å gå rolig. De jaget ikke i front hele veien. Det var ekstremt bra levert av dem begge, sier den norske sprinttreneren videre.

Jentene følte også at løpet utviklet seg i deres fordel.

- Hvordan skal vi beskrive det? Siste etappen utviklet seg som et drømmescenario. Jeg hadde ikke turt å tenke på at vi skulle få en slik luke på forhånd. Det var det beste som kunne skje, konkluderte jentene.

Sverige ble nummer to og Polen nummer tre på lagsprinten.