Gå til sidens hovedinnhold

- Vi blir ikke et synkende skip

Petter Belsvik er tydelig på hva som må til for at Stabæk skal overleve i norsk toppfotball.

BEKKESTUA (Nettavisen): Det ble tidlig klart at Jörgen Lennartsson ikke kom til å fortsette som Stabæk-trener etter 2011-sesongen.

Mandag presenterte Stabæk svenskens erstatter, og valget falt på Petter Belsvik.

Skal overraske
Den tidligere storscoreren kommer fra jobben som assistenttrener i LSK, og torsdag leder han sin første Stabæk-trening.

- Det blir spennende og utfordrende, og jeg ser muligheter for at dette skal bli bra. Vi må brette opp ermene, ta utfordringen og overraske i 2012, sier Belsvik til Nettavisen.

Les også: - Glade for å ha Petter på plass

Han har akkurat gjennomført en pressekonferanse på Onkel Blaa i Bærum, og de fleste spørsmålene dreide seg naturlig nok om Stabæks mange utenomsportslige problemer. Belsvik ser lyst på situasjonen, til tross for at laget trolig må flytte tilbake til Nadderud, økonomien er haltende og flere av spillerne forsvinner fra klubben.

- Jeg kjenner til tingenes tilstand, og hvordan den reelle situasjonen er. Derfor er jeg trygg på at vi sammen kan jobbe så godt at dette ikke blir noe synkende skip, forsikrer Belsvik.

- Under kontroll
- Hva kan du si om tilstanden i klubben?

- Den er under kontroll. De har gjort de nødvendige grepene for å få kontroll på det økonomiske, og er i ferd med å avslutte prosessen. Nå blir det opp til oss å være så gode på spillermarkedet at vi klarer å finne gode, sultne spillere som vil spille tippeligafotball for Stabæk, sier Belsvik.

Konstituert styreleder i Stabæk, Jarl Øverby, påpekte på pressekonferansen at de hadde vært tydelige i forhandlingene med Belsvik om hvilke midler som er til rådighet.

- I motsetning til hva mange tror, har vi kontroll på økonomien i Stabæk, men det er «tightere» enn vanlig. Det var viktig for oss at den nye hovedtreneren akseperte de rammebetingelsene som foreligger, sier Øverby.

Rammebetingelsene er ifølge sportslig leder Inge André Olsen at klubben ikke kan bruke penger på spilleroverganger.

- Vi har ikke midler til å kjøpe folk. Vi ser etter spillere som er bosmanspillere eller som kan komme gratis på lån. Vi jobber ganske bredt med det, og vi har ikke midler til å kjøpe spillere fri fra kontrakt, sier Olsen til Nettavisen.

Må lete etter bosmanspillere
Belsvik skulle likevel sett at situasjonen var noe annerledes.

- Som trener ønsker man selvfølgelig mest mulig midler til rådighet, for å få så mange klassespillere som mulig. Men det er mange gode fotballspillere som ikke har kontrakt for neste år, og det er interessant for oss, sier Belsvik, som samtidig understreker at han ikke har planer om å ta med seg noen spillere fra sin gamle klubb på Åråsen.

Belsvik skrev nylig under på en toårsavtale med Lillestrøm, men endte i stedet opp med en toårsavtale som hovedtrener for Stabæk. Han skryter av Lillestrøms opptreden og velvilje til å la ham få muligheten i Stabæk.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Målet er å overleve
- Du ville ha LSK-jobben, men fikk ikke den. Skal du nå vise de at de valgte feil ved å ikke gi deg sjansen som permanent hovedtrener?

- Nei, det er ikke sånn jeg tenker. Lillestrøm valgte en meget dyktig trener i Magnus Haglund, og det forstår jeg, sier han.

Nå er målet å overleve i Tippeligaen neste sesong.

- Utgangspunktet er at vi skal bli så gode som mulig, og da er selvfølgelig målet å overleve i Tippeligaen. Så håper vi at vi kan overraske ved å spille så god fotball at vi tar flere poeng enn det, sier han.

Stabæk-jobben blir Belsviks første hovedtrenerjobb på permanent basis. Han er tydelig på hvilke grep han skal ta når treningene starter opp 5. januar.

- Vi slapp inn 50 mål i 2011, og det er altfor mye. Vi skal fremstå bedre defensivt, det er ett mål. I tillegg skal vi bringe videre den offensive Stabæk-stilen med godt pasningsspill langs bakken, sier Belsvik, som forteller at han trolig vil spille i en 4-4-2-formasjon.

Blir Belsvik en suksess i Stabæk? Diskuter under.

Kommentarer til denne saken