Gå til sidens hovedinnhold

- Vi drepte ikke Madeleine

DNA-svar viser at Maddie ikke drakk av flasken i Belgia. Nå må foreldrene forsvare seg.

Et vitne som trodde hun så den savnede Madeleine McCann i Belgia fikk belgisk politi til å DNA-teste en milkshakeflaske jenta drakk av. Men testen var negativ, og det er derfor ingen konkrete spor som tyder på at Maddie har vært i Belgia, melder Sky News.

En barnepsykolog hevdet at hun hadde sett den savnede fireåringen med 100 prosent sikkerhet i den belgiske byen Tongeren 29. juli. Belgisk politi sier nå at flasken de trodde denne jenta drakk av, ikke har DNA-spor fra Madeleine.

- DNAet fra testen tilhørte en mann, sier politiet i Tongeren i en uttalelse, ifølge AP.

185920

- Antyder drap
Foreldrene til Madeleine McCann måtte i går gå ut og benekte at de har drept sin egen datter, etter et blodfunn i leiligheten hun forsvant fra, ifølge Daily Express.

Påstandene i portugisisk presse om at Maddie enten døde på soverommet etter en ulykke eller at hun ble drept, gjør foreldrene Kate og Gerry McCann rasende.

- Kate og Gerry er klar over hva disse rapportene antyder. Det er at de enten med vilje eller som følge av en ulykke tok livet av Madeleine, eller at en av de nære vennene deres gjorde det, sier en venn av paret til Daily Express.

Foreldrene skal nå avhøres på nytt av portugisisk politi. Blodfunnet i leiligheten i Praia da Luz er sendt til DNA-analyse, men det er ennå ikke sikkert at blodet stammer fra Maddie.

Nye avhør
Også venner av paret, som satt og spiste middag med dem da fireåringen skal ha blitt kidnappet, skal avhøres på nytt. Vennene har hele tiden støttet Kate og Gerry, og en av dem har hevdet at hun så en mann som bar et barn inntullet i et teppe utenfor restauranten på tidspunktet da den lille jenta forsvant 3. mai i år.

- Gerry er rasende over det hele. Det er helt nonsens. Det er sårende og usant, sier en kilde til den britiske avisa.

På bloggen sin på siden findmadeleine.com skriver Gerry tirsdag at ryktene har ført til økt medieoppbud, og at det er helt rett og rimelig at han og kona utsettes for samme grad av etterforskning som alle andre.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai