(SIDE2): Det ble blest rundt sjakkgeniet Magnus Carlsen, da det ble kjent at han hadde stilt opp som modell for designmerket G-Star Raw. Tirsdag solte han seg i glansen sammen med modellkollega Liv Tyler, og det unge sjakkgeniet så ut til å trives vært godt i rampelyset.

Se reklamebilder av Magnus Carlsen for G-Star lengre ned i saken!

- Blitt mer bevisst på mote
Det var i forbindelse med presentasjonen av G-Stars vår- og sommerkolleksjon 2011 under moteuken i New York, at Carlsen og Tyler igjen møtte hverandre. Sammen poserte de for fotografene, iført klær fra klesmerket.

I et intervju med magasinet Eger, sier 19-åringen at han er blitt mer bevisst på mote etter at han startet samarbeidet med G-Star, og mener han ble valgt som modell fordi han og Tyler er en overraskende kombinasjon.

- Jeg ble smigret, men måtte bruke litt tid å bli kjent med merket før jeg takket ja. At de tidligere har brukt modeller som Dennis Hopper og Benicio del Toro gjorde det letter å takke ja, sier Carlsen i intervjuet.

- Knalltøffe bransjer
Han forteller videre at det var mer slitsomt enn forventet å stå modell, men at fotograf Anton Corbijn og modellkollega Tyler bidro til at stemningen ble positiv.

Carlsen innrømmer at han ikke visste spesielt mye om Tyler, annet enn at hun hadde spilt i «Lord of the Rings»-filmene, og var datter til Aerosmith-vokalist Steven Tyler. Han forteller likevel at han ser en klar sammenheng mello det å være modell, og det å spille sjakk.

- Det er knalltøff konkurranse i begge bransjer, og det handler om å være på topp hele tiden. Dessverre er det heller ikke mulig å hvile på laurbærbladene i modellverdenen, sier Carlsen til magasinet.

Les mer fra moteuken i New York
Se, så flott hun er!
Nå kommer Beckham-veska
Simpsons hevn
Norges ukronede motedronning

I godt selskap
Det var flere kjendiser som hadde tatt turen til visningen, som ble holdt på Pier 94. Natasha Bedingfield, Kelly Rowland, Kelly Osbourne og modellen Tyson Beckford er bare noen av de kjente fjesene, som i likhet med Carlsen, poserte foran presseveggen.

Bedinfield hadde også fått æren av å sitte ved siden av Carlsen, på første rad, under motevisningen.

SE BILDER FRA REKLAMEKAMPANJEN SAMT DEN RØDE LØPEREN I NEW YORK HER:(artikkelen fortsetter under bildekarusellen)

3724 (Alle foto: Getty/Splash/G-Star)

Spilte mot verden
Det skal også nevnes at i forrige uke stilte Carlsen opp i Raw World Chess Challenge, hvor 19-åringen, som er ranket som verdens beste sjakkspiller, møtte et online lag av sjakkspillere, ledet av tre såkalte grandmasters.

Tyler var tilstede for å heie frem sin kollega, og Carlsen stakk selfølgelig av med seieren.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Rått og uskyldig
Det var en herlig miks av en kolleksjon G-Star Raw presetnerte i New York.

Foruten olaplaggene gikk fargepalletten i G-Stars nyenste kolleksjon i beige toner, hvitt og sort. Det var mye skinn å se på catwalken, men det populære merket viste samtidige at den mer uskyldige hvite looken holder seg til neste sommer.

Shortser, og løse bukser er ifølge designmerket nøkkelplagg for sommersesongen i 2011, og du kan både ta rockeren og den litt mer glamorøse siden fram i deg.

SE BILDER AV KOLLKESJONEN HER:

3723