Gå til sidens hovedinnhold

- Vi er ikke bedre

Mini blir overrasket dersom det norske landslaget klarer å kvalifisere seg til EM.

OSLO/KROATIA (Nettavisen): TV 2s fotballekspert Jahn Ivar «Mini» Jacobsen var langt fra imponert over fotballandslagets prestasjoner i det begredelige 1-2-tapet for Kroatia.

Men han var heller ikke overrasket over den slette innsatsen.

- Vi må stikke fingeren i jorda. Vi er på 50. plass på Fifa-rankingen, og man skal ikke forvente at vi slår et lag som Kroatia på bortebane. Kroatia har like få innbyggere som oss, men de er en ballnasjon med helt andre tradisjoner enn oss, sier den tidligere lynvingen til Nettavisen.

- Ingenting bra
I går fikk han se en landskamp der de norske spillerne ble brukt som rundingsbøyer av kjappe og smarte kroater. Og det til tross for at motstanderen hadde 5-6 sentrale spillere ute.

- Vi ble spilt ut, og det offensive presset var ikke i nærheten av å fungere. Vi klarte heller ikke å bygge opp eget spill fra keeper. Ingenting var bra, er den brutale dommen fra Mini.

RBK-legenden er spesielt skuffet over innsatsen til de etablerte Englands-proffene.

- Det er ikke så oppsiktsvekkende at de hjemlige spillerne ikke er i slag, men gutta som spiller i England, bør være i form. Ole Gunnar Solskjær var ikke i nærheten av sitt beste, sier Jacobsen, som mener at selv ikke et Norge i toppform kan måle seg med Kroatia.

Carew eneste unntak
- Kroatia er på et helt annet nivå når det gjelder ballbehandling, teknikk og pasninger. Kroatias nummer 14 (Luka Modric, red. anm.) kan dra av to-tre mann og sende en glimrende pasning. Selv på en god dag er ikke Martin Andresen og Kristofer Hæstad i stand til å gjøre det samme. John Carew er den eneste norske spilleren som har kapasitet til å gjøre ting på egenhånd, mener Mini.

Han synes landslagssjef Åge Hareide tok ut den beste troppen som var tilgjengelig, og mener 4-4-2-formasjonen var et ok valg med det mannskapet han besitter.

EM-sluttspill har han liten tro på.

- Nå må vi senke forventningene. Dersom vi klarer å kvalifisere oss til EM, er det en kjempeprestasjon. Men oddsene for at vi skal klare det er dårligere enn for at vi skal ryke ut, avslutter Mini.

- Bruker ikke tid på Mini
Det norske landslaget møter kritikken fra TV 2-eksperten med oppgitte skuldertrekk.

- Mini er ikke en person jeg kan bruke noe tid på. Jeg regner med at han mente noe helt annet om landslaget i august da vi spilte 1-1 mot Brasil og rett etterpå slo Ungarn 4-1 på bortebane. Dårlige opplevelser blir langt mer synlige på landslaget enn på klubbnivå, sier landslagssjef Åge Hareide til Nettavisen, som får støtte av spillerne.

- Jeg mener det blir helt feil av Mini å gå ut på den måten for å bygge opp til en debatt. Han burde vite at treningskamper er en helt annen setting enn kvalikkamper, sier Odds Tommy Svindal Larsen.

- Folk må få lov til å mene hva de vil, men jeg vil ikke bruke mer tid på det Mini mener, sier Branns Petter Vaagan Moen.

Hva synes du om landslaget? Si din menig her:

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken