Gå til sidens hovedinnhold

- Vi er mange som er imot å forkynne homofili som en Guds gave til menneskeheten

Den nye likestillingsministeren får støtte fra Nettavisens lesere.

«De aller fleste i Norge har ingen ting imot homofile, og heller ikke Horne! Men vi er mange som er imot å forkynne homofili som en Guds gave til menneskeheten...» skriver en av leserne i en kommentar til Ap-nestleder Helga Pedersens angrep på likestillingsminister Solveig Horne.

Allerede før Solveig Horne (FrP) ble likestillingsminister tirsdag, startet kritikken av hennes tidligere uttalelser. En tre år gammel Twitter-melding der hun stiller spørsmål ved om det er greit å fortelle «homoeventyr» til barn i barnehagen har fått mange til å rase.

- At barn i barnehagen gjennom barnelitteratur blir kjent med noe som er en del av den norske hverdagen og virkeligheten, har jeg ingen problemer med, sa Arbeiderpartiets nestleder Helga Pedersen til Nettavisen torsdag. Det var Stoltenberg-regjeringen som bevilget penger til stiftelsen som distribuerte homoeventyret til barnehager for å lære barna en kjønnsnøytral samlivsideologi (les egen sak her).

Gunnar Stavrum: Det var en gang to homo konger

Foreldrenes jobb
Nettavisen inviterte leserne til å fortelle hva de mener, og det er liten støtte til Helga Pedersen i våre kommentarfelt.

«Det er ikke Helga Pedersen's (og AP's) oppgave å bestemme om barna skal lære homoeventyr! Det er det faktisk foreldrene som skal bestemme. Skulle noen ganger tro at vi levde i et kommunistisk diktatur....» kommenterer en leser.

«...det er opptil foreldrene og bestemme hvilke meninger som skal gis til sine egne barn» kommenterer en leser Stavrums blogg .

Flyttes seksualopplysningen til barnehagen?
«Når begynner seksualopplysningen på skolen? Hvorfor vil noen at denne grensen skal flyttes til barnehagen?» kommenterer en leser artikkelen «- Får en vond smak i munnen». De fleste er uenige i at staten skal bruke penger på å lære barn kjønnsnøytral samlivsideologi, og beskytter Horne mot stormen.

Alt i alt: Mange lesere reagerer likevel mest på at hele debatten er en storm i et vannglass, og de som engasjerer seg i debatten gir mye motbør til de som snakker varmt for homoeventyr i barnehagene. For en leser ble det så mye at hun skrev denne kommentaren:

«Herregud nå må folk roe ned! ER jo ikke snakk om å fortelle om homsesex eller hjernevaske barn til å bli homofile. Noe som også er umulig siden barn er født homofile. Men faktisk å lese bøker for barn hvor det kanskje er to mammaer eller to pappaer istedenfor en mor og en far. Det er like ofte bøker om alenemødre eller fedre. Er det feil og??...».

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken