Gå til sidens hovedinnhold

- Vi er på grensen til lykkelige

Norge tok tre svært viktige poeng i VM-kvalifiseringen.

NEDERLAND - NORGE 1-2:

Lagkaptein Ingvild Stenslands kjempeskudd ga Norge 2-1-seier over Nederland i onsdagens svært viktige VM-kvalifiseringskamp i fotball.

Ingrid Hjelmseth ble også en matchvinner for Norge med flere fantastiske redninger da hjemmelaget presset på for scoring. Med tre poeng fra bortekampen mot den farligste grupperivalen tok Even Pelleruds lag et kjempesteg mot VM-sluttspillet i Canada i 2015.

- Vi er veldig, tilfredse, nesten på grensen til lykkelige. Dette var et godt resultat i en god kamp mellom to gode lag. Det var tre uhyre viktige poeng mot den sterkeste konkurrenten, sa Pellerud til fotball.no.

Norge møter ikke Nederland igjen før den aller siste kampen i kvalifiseringen neste høst. Det vil trolig være en norsk matchball, om gruppeseieren ikke allerede er sikret.

I det 18. minutt slo Nederlands lagkaptein Daphne Koster en svak tversoverpasning som ble plukket opp av Caroline Graham Hansen. 18-åringen satte fart mot mål, og fra høyre hjørne av 16-meteren sendte hun et ustoppelig skudd i lengste hjørne.

Da hadde Norge allerede hatt et par store sjanser, begge ved Elise Thorsnes. Først reddet Kika van Es hennes skudd på streken etter at keeper glapp et norsk hjørnespark. Så pirket Thorsnes ballen forbi en utrusende keeper, men rett utenfor.

Supertalent
Bare fem minutter etter Hansens ledermål presenterte Nederlands supertalent seg. 17-årige Anna Miedema kranglet med seg ballen i dueller med både Maren Mjelde og Stensland før hun sendte den i en bue over Hjelmseth fra hjørnet av 16-meteren.

De neste ti minuttene skulle Nederlands unge spiss herje med Norge. I det 27. minutt nådde hun et innlegg og nikket mot hjørnet, men Hjelmseth greide med et tigersprang å slå til corner.

Et minutt senere var Miedema frampå igjen, men Hjelmseth sto godt plassert og avverget hennes stussheading.

I det 32. minutt plukket Miedema opp en fæl feilpasning fra Thorsnes og avanserte mot mål. Norske forsvarsspillere fulle av respekt for hennes ferdigheter rygget og rygget, men heldigvis gikk skuddet over.

Drømmetreff
I stedet var det Norge som scoret. I det 37. minutt ble Ingvild Isaksen spilt fram på venstresiden. Hun tok seg nesten til dødlinjen og slo ballen skrått ut i feltet. Koster greide ikke å klarere, og fra 20 meter fikk Stensland drømmetreff. Med strak vrist sendte hun ballen snorrett i nettet.

Nederland ga seg ikke med det, og få minutter før pause ble det farlig igjen. Manon Melis fikk ballen etter at Hjelmseth halvklarerte et innlegg, og hun skjøt hardt fra kort hold. Hjelmseth greide å bremse ballen så mye at Marit Fiane Grødum fikk klarert på streken bak henne.

Nederland hadde noen store sjanser også i annen omgang, den største i det 72. minutt. Da avsluttet innbytter Kirsten van de Ven fra kort hold ved lengste stolpe på et innlegg fra høyre, men Hjelmseth refleksreddet.

Nederland hadde 8-2 i avslutninger på mål, men Norge hadde banens beste spiller mellom stengene og endte med full poengpott i høstens kvalifiseringskamper. (©NTB)

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene

Kommentarer til denne saken