Gå til sidens hovedinnhold

«Vi er yrkeskriminelle. Ikke terrorister»

Det er full splittelse mellom «Original Gangsters»-sjef Denho Acar og hans tidligere norske nestsjef.

Før sommeren skrev Nettavisen om den svenske kriminelle gjengen Original Gangsters som hadde etablert seg i Norge. Nå er det full splittelse mellom grunnlegger og toppsjef Dano Acar, og sjefen for den norske avdelingen.

Acar sier til Nettavisen at den norske lederen har blitt utestengt fra Original Gangsters (OG) sammen med to andre personer fra norske Original Gangsters. Årsaken er den samme for alle tre.

- Kriminelle, ikke terrorister
- Han var medlem av Muslimska Brödraskapet bak min rygg. Det ble avslørt gjennom etterretning. Svenske Säpo (svenske sikkerhetstjenesten red.anm.) var på ham flere ganger. Han innrømmet det selv overfor meg da jeg konfronterte ham med det, sier Denho Acar til Nettavisen.

- Vi er yrkeskriminelle. Ikke terrorister. Jeg vil ikke at Original Gangsters skal kobles med terrorister, sier Acar.

- Original Gangsters har fått ny leder i Norge, og flere personer ønsker å bli medlem, sier sjefen fra sitt hjem i Tyrkia. Acar er ettersøkt i Sverige, og flyktet til Tyrkia i 2006. Tidligere i år besluttet de svenske migrasjonsmyndighetene at hans permanente oppholdstillatelse skulle trekkes tilbake.

- Vi har alle gått ut
- Jeg har ikke blitt utestengt fra Original Gangsters. Jeg og nærmest alle andre medlemmer av OG har gått ut av organisasjonen. At Denho sier jeg er terrorist er jo rent tysteri. Vi har gått ut på grunn av tysting innad i OG, og fordi en i ledelsen ikke har en bakgrunn som er i overenstemmelse med det vi står for, sier den tidligere norske lederen til Nettavisen.

Han viser da til den nye OG-lederen Jonas Bergdahl som tidligere har blitt dømt for kvinnemishandling.

- Jeg har alltid vært medlem av Muslimska Brödraskapet. Det har Denho visst hele tiden. OG har også samarbeidet med brødreskapet, sier norsksvensken som ikke ser på seg selv som terrorist.

- Ny leder
Lørdag skrev Nettavisen om tidligere underboss i OG, Mahad Gadudow, som er dømt for smugling av våpen fra Norge.

Les også: Smuglet maskingevær fra Oslo

Svenskmaffia.se skriver at flere av gjengens medlemmer har blitt fengslet den siste tiden. Acar sier at organisasjonen likevel lever i beste velgående.

- Akkurat nå har jeg den svenske presidenten, Wojtek Walczak, her nede på besøk. Jeg ønsker ikke å gi noe tall på hvor mange medlemmer det er i Norge og Sverige, sier han.

Dette mener den tidligere norske lederen er tull.

- Organisasjonen Original Gangsters har bare et fåtall medlemmer igjen. Det er Wojtek, Bergdahl, Mahad, Acar, og kanskje tre, fire personer som sitter i fengsel. Nærmest alle i er borte, og det er ingen igjen i Norge, sier han.

Denho Acar sier i en kommentar til utspillet fra den norske x-lederen, at han lyver.

Nedenfor kan du se et tidligere intervju med x-lederen.

HTML EMBED
video_embed(10372,1);


Følg utviklingen på mobilen:


mobil.nettavisen.no