Finn Abrahamsen var leder for Voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt i 13 år frem til han pensjonerte seg i 2007. I dag jobber han i «Etterlyst» på Viasat 4 og tar oppdrag som privatetterforsker.

Gjennom årene som leder for voldsavsnittet, ledet han etterforskningen av flere hundre draps- og forsvinningssaker.

Han har aldri vært med på at en klarsynt har vært sentral i å finne en forsvunnet person. Det skal klarsynte Michael Winger angivelig ha vært på Romerike, der politiet på onsdag fant det som trolig er den avdøde Frank André Gundersen.

Les også bloggen til Saksynt Gunnar Tjomlid: Michael Winger lurer pressen igjen

Fikk alltid klarsynt-tips
- Vi søkte aldri hjelp fra klarsynte selv, men i alle forsvinningssaker som får oppmerksomhet, så dukker det opp klarsynte. Vi sjekket opplysningene fra dem på lik linje med alle andre tips, men jeg har aldri vært borti at vi har funnet noen savnede eller noen gjerningsperson som følge av dette. Ofte var informasjonen fra klarsynte ikke i nærheten av det vi til slutt endte opp med, sier Abrahamsen og legger til:

- I den fasen av en etterforskning sjekker man alle opplysninger. Tenk om de ikke hadde sjekket opplysningene, og man senere fant at de stemte.

Abrahamsen sier at tips fra klarsynte ofte gjorde at politiet søkte på helt andre steder enn der man senere gjorde funn. Også i saker som i dag er uløst har han man mottatt mange tips fra klarsynte.

Han trekker fram letingen etter ungjenta Therese Johannessen som et eksempel. Hun forsvant fra Fjell i Drammen i 1988 og har aldri blitt funnet, til tross for en rekke tips fra klarsynte.

- Hvor mange har ikke snakket om den saken, men hun er og blir borte, sier Abrahamsen.

Sendte klarsynt-tips videre
Abrahamsen forteller at han også fikk utallige tips fra klarsynte etter at han involverte seg i letingen etter Madeleine McCann. Hun forsvant i Portugal i 2007 og har aldri kommet til rette.

- Jeg fikk en rekke tips fra klarsynte i Norge. Disse måtte jeg sende videre til politiet i Portugal. De sjekket disse opplysningene, uten at det har ført fram, sier han.

Til tross for mange år uten positive erfaringer med klarsynte, vil Abrahamsen likevel ikke avskrive denne typen informasjon.

- Jeg har ikke kunnskap til å kunne si noe om det, og hva som skjedde i denne konkrete saken på Romerike kjenner jeg ikke til, sier Abrahamsen.